nb1.hu

Nemzetek Ligája: kiütés és négygólos thriller után a feldúltsága okáról is beszélt a németek kapitánya

Fókuszban a szenvedély.

Az 5-0-s győzelem után, amelyet a mieink ellen aratott, a német válogatott Hollandiába látogatott a Nemzetek Ligája második fordulójában. A mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult. A vendégek szerezték meg a vezetést, majd a hollandok még a szünet előtt fordítottak, de az 50. percben a hazaiak kiegyenlítettek. Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya részletesen elemezte a találkozót.

Izgalmas mérkőzést láthattak a szurkolók a Hollandia-Németország összecsapáson, amelyet a Nemzetek Ligája második fordulójában rendeztek az amszterdami Johan Cruyff Arénában. Négy gól, gyors támadásépítések és kemény párharcok jellemezték a találkozót, amelynek végén a német válogatott megérdemelt 2-2-es döntetlent ért el az Európa-bajnoki elődöntős Hollandia ellen.

A mérkőzést követően Julian Nagelsmann több kérdést is kapott a sajtótájékoztatón. A válaszaiból válogattunk.

Hogyan értékeli a döntetlent Hollandia ellen?
Mindkét csapat jól játszott. Pontosan ilyennek képzelünk el egy Nemzetek Ligája-mérkőzést. Nagyon szórakoztató volt. Rosszul kezdtünk, és rosszul védekeztünk. A hibasorozat végén Robert Andrichnál volt a labda. Azonban jól tértünk vissza a játékba, és futballszempontból meggyőzőek voltunk. A végén mi álltunk közelebb a győztes gólhoz. A 2-2-es eredménnyel lehet élni.

ÉRTÉKELÉS

Mit visz magával az elmúlt tíz napból és a két mérkőzésből?
A csapat hisz önmagában, és ez a kulcs. Nagyon jó úton járunk. Ezek a napok remekül teltek a teljes csapat számára. Egy olyan csapatról van szó, amely tele van szenvedéllyel. Öröm velük dolgozni. Mindenki megmutatta, hogy nagyon motivált. A csapat mindent beleadott a győzelemért.

Min kell még dolgozniuk?
Nincs egyetlen olyan terület, ahol különösen javulnunk kellene. Már most sok világklasszis teljesítményt látok – végül a következetességen múlik minden. Ebben még van egy kis hiányosságunk. Alázattal mondom, hogy szükségünk van a klubokra. Mi itt megteremthetjük a jó légkört, és néhány dolgot átadhatunk, de végső soron a klubok munkájára támaszkodunk. De ott mindenki jó kezekben van.

A Rossi-éra mélypontja: többen is életük leggyengébb játékát nyújtották, egyhangú lett az osztályozás

A Hollandia elleni mérkőzés után nagyon feldúlt volt. Hogyan látta a játékvezető teljesítményét?
A játékvezető mindkét oldalon rosszul bíráskodott. De ez van. Gyakran felhúzom magam, de ez általában nem segít. Néhány dolgot másképp dönthetett volna, ő viszont másképp látta a helyzeteket, mint én. Ez egy kicsit balszerencsés volt.

KRITIKÁK

Mit kritizálna a második kapott gólnál?
Ami Nico Schlotterbeckben tetszik, az az, hogy minden labdát meg akar szerezni. De vannak olyan pillanatok, amikor nem a labdaszerzés ideje van. Ugyanakkor nem csak az ő hibája volt. Ezt csapatként kell jobban megoldanunk. David Raum sem ismerte fel a veszélyt a hosszú saroknál.

Mennyire örül, hogy a csapata képes volt legyőzni néhány akadályt?
A futballban sok minden a fejben dől el. A visszaesések után visszaküzdöttük magunkat. Ezt a hitet adjuk át. Már többször megmutattuk, hogy képesek vagyunk visszatérni a meccsbe.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC