nb1.hu

Nemzetek Ligája: hihetetlen végjáték volt a magyar válogatott meccsén

Öt gólt láthattak a drukkerek.

A női Nemzetek Ligája pénteki játéknapján a magyar válogatott Észak-Írországgal csapott össze Gyirmóton. A mieink az első két fordulóban csupán egy pontot szereztek, míg az északírek három egységet zsebeltek be. Érdekesség, hogy a vendégek szerepelhettek a tavalyi Európa-bajnokságon, ebből kiindulva nem várt könnyű találkozó a játékosainkra.

Ennek ellenére az első félidőben a magyarok voltak fölényben, Margret Kratz tanítványai a 18. percben szerezték meg a vezetést Szabó Viktória góljával. Ezt követően is akadtak nagy helyzetei a magyaroknak, de az eredmény egy ideig nem módosult. Aztán a 81. minutumban egy beadás után Hamilton fejese jutott a gólvonalon túlra. Nem sokáig állt 1-1 az eredményjelzőn, mivel Süle Dóra távoli bombáját nem védhette az északír kapuvédő a 83. percben. Ezzel nem volt vége, ugyanis tizenegyest kaptak az északírek, a lehetőséget pedig Magill higgadtan értékesítette. A lefújás előtt jött az újabb csattanó: Csiszár szabadrúgását Németh Hanna pofozta be, ezzel beállította a 3-2-es végeredményt.

Kedden Észak-Írországban találkozik egymással a két gárda.

NŐI NEMZETEK LIGÁJA
B-DIVÍZIÓ, 1. CSOPORT
3. FORDULÓ
Magyarország–Észak-Írország 3–2
Gyirmót, 400 néző. Vezette: Jurgite Macikunité (Irina Pozdeyeva, Guosté Jonikaité) (litvánok)
MAGYARORSZÁG: Szőts – Vida, Kovács L., Németh H., Németh D. – Zeller, Csiszár, Fenyvesi (Süle, 77.), Szabó V. – Pápai (Zágor, 77.), Kaján (Pusztai, 69.)
ÉSZAK-ÍRORSZÁG: Turner – McKenna, McFadden, Holloway, Vance – Caldwell, Furness (Mason, 90+3.), Andrews (Bell, 63.), Wade – Maxwell (Hamilton, 79.), MacGuinness (Magill, 63.)
gólszerzők: Szabó V. (18.), Süle (83.), Németh H. (94.) ill. Hamilton (81.), Magill (89. – 11-esből)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC