nb1.hu

Nem adja el magát apróért az NB II-es sikercsapat edzője

Erős Gábor Révész Attiláról is beszélt.

Zsinórban három győzelem, 14 rúgott gól és egy 7-0-s siker a Bányásznapon az újonc Tatabánya ellen. A Kolorcity Kazincbarcika beragadt az NB II rajtjánál, de jelenleg, hat meccset követően, második helyen áll a borsodi csapat a tabellán. A csapat nyáron kinevezett vezetőedzője, Erős Gábor a csakfoci.hu-n olvasható interjúban beszélt a sikerekről és a mögötte hagyott, kudarcokkal is tarkított időszakról.

A 7-0 margójára

„Egy ilyen sorozat és egy 7-0-s győzelem után az ellenfelek talán még komolyabban készülnek belőlünk, mint eddig. A következő bajnoki meccsünkig viszont most eltelik három hét, és talán kicsit feledésbe merülnek az eddig eredményeink. Legközelebb a Szentlőrinc ellen játszunk, amely vezeti a bajnokságot. Furcsa kimondani, de rangadó lesz.”

Lehet most misztifikálni az edzők szerepét, de ha nincsenek megfelelő játékosaid és segítőid, akkor bármennyire felkészült is vagy, valószínűleg nem leszel eredményes.

„Rendelkezünk egy rutinos maggal, Bódi Ádám, Varga Józsi, Lucas, akik még az NB I-ben is meghatározók tudnának lenni, mellettük ott van Szabó Máté, Kártik Bálint és Pethő Bence, ők a középkorosztályt képviselik és vannak a tehetséges fiataljaink. Velük meg lehet valósítani azt a játékot, amit szeretnénk.”

Célok, NB I

„Nagyon fiatal csapatunk van, tele 2005-ös, 2006-os játékosokkal. Nekünk az a feladatunk, hogy felépítsük őket és minél komolyabb karrierhez segítsük ezeket a srácokat. Már most van érdeklődés 3-4 játékosunk iránt, akiket lehet, hogy télen elveszítünk, ami nyilván fájdalmas lenne, de egyben óriási büszkeség is. A Kazincbarcika egy tradicionális NB II-es klub, ahonnan olyan klasszisok jöttek ki, mint Lipcsei Peti vagy Komlósi Ádi. Azzal azonban tisztában kell lenni, hogy az NB I egy teljesen más szint minden szempontból. Álmodni persze lehet róla.”

A budafoki sztori

„Miután nem jöttek az eredmények, feszültebb lettem, talán nem mindig hoztam megfelelő döntéseket. Hiába kezdtük a Budafokkal is jól a szezont, ott a számok teljesen mást mutattak, ebből adódóan várható volt a visszaesés. Megjegyzem, több meccsünk apróságokon, nüánszokon ment el, de most már mindegy is, nem szeretnék magyarázkodni és nem is kell.”

Úgy gondoltam, hogy ki fogunk jönni a gödörből, a vezetők azonban az edzőváltásban látták a megoldás kulcsát.

NB II: elbúcsúzott Erős Gábortól a Budafoki MTE

Révész Attila

„Teljesen jó a viszonyunk, rendszeresen beszélünk, sokat szakmázunk. Sajnálom, hogy kiesett a Kisvárda. Tudom, hogy edzőt keres de biztosan nem én leszek. A középtávú terveimben nem szerepel, hogy visszatérjek Kisvárdára.”

A hűséget nem pénzben mérik

„Kétféle módon is előfordulhat, hogy nem én leszek az edző Barcikán: ha kirúgnak vagy ha eligazolok. Bízom magamban és a csapatban, így az első verzióra nem is gondolok. Természetesen az egyéni ambícióim is fontosak, egyszer majd szeretnék magasabb osztályban dolgozni. De csak azért nem mennék el egy másik NB II-es középcsapatba, mert mondjuk 300 ezer forinttal többet fizetnének. A szakmai kihívás számomra sokkal fontosabb, mint a pénz.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC