nb1.hu

NB III: lemondott a klubtörténelmet írt exfradista edző

Kardos Ernő nem akart szembe menni az elveivel és elköszönt a Majosi SE-től.

Kardos Ernő szülővárosában, Pécsen kezdte labdarúgó-pályafutását, majd 2001-ben bajnoki címet nyert a Ferencvárossal, de egy súlyos sérülést követően nem tudott gyökeret verni a zöld-fehérek kezdőjében. A Győr és a Kaposvár után megfordult a Komlói Bányász, a Kaposvölgye, és a Baja csapatában is, mielőtt Dombóvárra igazolt. Tolna megyében edzői képesítést szerzett és 2021 tavaszán vette át az akkor már biztos kieső Majosi SE csapatának irányítását.

A 44 éves szakember visszajuttatta, majd benntartotta az NB III-ban a völgységieket, de a hétvégi, Mohácstól elszenvedett hazai vereség (1–3) után először került a kiesőzónába a csapat, ami a lemondásához vezetett – írja a teol.hu.

„Büszke vagyok arra, amit elértünk a Majosi Sportegyesület edzőjeként barátommal és kollégámmal, Gyánó Szabolccsal. Büszke vagyok a sikerekre, a bajnoki címre, a feljutásra, a néző csúcsra, a sok-sok rekordra, amit elértünk közösen. A legbüszkébb a játékosokra vagyok, akik sokszor a határaikat túlszárnyalva győzelmeket hoztak nekem és dicsőséget, mint edzőnek.”

Kardos két és fél éven keresztül ült a majosiak padján, és az előző idényben csúcsot döntött csapatával azzal, hogy az kilenc forduló után a legtöbb pontot gyűjtő Tolna megyei klub lett a Közép csoportban, idén pedig bejuttatta a Bonyhád-Majost a legjobb 64 közé a MOL Magyar Kupa főtábláján, amivel klubtörténelmet írt.

„A lelkiismeretem tiszta, mint a hó, hiszen nagyon nagyon sok melót raktunk bele, de az elveimmel soha nem megyek szembe és ez most a végét jelentette e csodás utazásnak! Büszke vagyok, hogy olyan dolgot raktunk le egy amatőr közegben, amire sokan felkapták a fejüket országosan is és arra is büszke vagyok, hogy a Majosi Sportegyesület egyik, ha nem a legsikeresebb éveit velem érte el.”

A Bonyhád-Majos nyolc forduló után 7 ponttal a veszélyzóna tetején áll az NB III Dél-Nyugati csoportjában.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC