nb1.hu

NB III-as ellenfelet vert az FTC, debütált a sztárigazolás, távozott a csatár

Az első félóra döntött a gálameccsen.

A Ferencváros szombaton 2-0-ra verte felkészülési mérkőzésen a Balatonfüredet.

A zöld-fehérek a 8. percben szereztek vezetést a 100. születésnapját ünneplő balatonfüredi klub ellen: az új sztárigazolás, a brazil Saldanha harcolt ki szabadrúgást, amit Raul Gustavo lőtt laposan, ballal a kapuba. A 29. percben Pappoe adott remek labdát Zachariassennek, aki megduplázta az előnyt.

További gólt sem az első félidő további része, sem a második félidő nem hozott. Pascal Jansen a félidőben többet is cserélt: Szécsi Gergő, a védelemben Kaján Norbert, a két új szerzemény, Szalai Gábor és Stefan Gartenmann, valamint Pászka Lóránd is pályára lépett, a kapitányi karszalagot pedig Cristian Ramírez után Tóth Alex kapta meg a második játékrészre.

Balatonfüred-FTC 0-2 (0-2)

Balatonfüred: Iváncsics – Majer, Farkas, Burucz, Tóth G. – Imre I. (Tóth. L., 65.), Irmes, Berzsenyi, Markó, Schmidt – Kalmár (Rédling, 65.)

FTC: Varga Á. (Szécsi, a szünetben) – Makreckis (Kaján, a szünetben), Cissé (Szalai, a szünetben), Raul Gustavo (Gartenmann, a szünetben), Ramírez (Pászka, a szünetben) – Tóth A. (Knoester, 81.), Pappoe (Knoester, 81.) – Owusu, Zachariassen (Civic, 65.), Kehinde – Saldanha (Kady, a szünetben)

Gólszerzők: Raul Gustavo (8.), Zachariassen (29.)

Mindeközben a klub bejelentette Fortune Bassey távozását, a DAC pedig egyben bemutatta a nigériai támadót. A 25 éves játékos egy évre kölcsönbe került a dunaszerdahelyiekhez, akiknek opciós lehetőségük van a megvásárlására.

„A barátom, Redzic Damir a DAC játékosa, aki sokat beszélt nekem a kluból, a városról és a vezetőedzőről. Ezért sem kellett sokat gondolkodnom a Dunaszerdahely ajánlatán. Ismerem a stadiont, a Ferencvárossal pályára léptem itt egy felkészülési mérkőzésen. Izgatott vagyok az új kihívás miatt, szeretnék már a legközelebbi találkozón szép pillanatokat átélni a szurkolókkal. A DAC-nak opciója van rám és szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy egy év múlva a vezetőség érvényesítse is ezt”– mondta Bassey, aki a 14-es számú mezt választotta.

„Fortune egy olyan jellemzőkkel rendelkező csatár, amilyet kerestünk, hogy bővítsük a támadósor lehetőségeit. A sebessége és az atletikussága kiegészíti a jelenlegi támadóink képességeit és megnöveli a versenyhelyzetet. Sok sikert kívánunk neki a klubunknál”– tette hozzá a klub ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC