nb1.hu

Nagyon érzi a fejeléseket az FTC ellen az Újpest új igazolása

Korábban azért a lila-fehéreknek is beköszönt.

Olyan védő érkezését jelentette be az Újpest, aki nagyon érzi az ellenfél kapuját. Pláne akkor, ha a Ferencváros az ellenfél. Viszont a lila-fehéreknek is beköszönt már.

HIVATALOSAN

Hétfőn az Újpest bejelentette, hogy Joao Nunes a lila-fehéreknél folytatja pályafutását. A játékos bemutatásakor a klub közleménye hangsúlyozta, hogy „kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy több poszton is bevethető. A 28 éves futballista elsősorban belső védőként játszik, de a védelem jobb oldalán és védekező középpályásként is számíthatnak rá, ha a helyzet úgy kívánja.”

A bejelentésben egy másik fontos tényezőt is kiemeltek. Rámutattak, hogy „Nunes számára nem ismeretlen az OTP Bank Liga, ahol korábban domináns játékot mutatott, nem véletlen, hogy összesen 52 alkalommal lépett pályára a PAFC-ban minden tétmérkőzést figyelembe véve.”

HIVATALOSON TÚL

Nunes viszont nem csak védekezésben, hanem góllövésben is jeleskedett – ezt már az NB1.hu teszi hozzá. 45 NB I-es mérkőzésen összesen ötször volt eredményes. Az öt góljából hármat az Újpest legnagyobb riválisa, az FTC ellen szerzett. Egyszer az Újpestnek is betalált, utolsó találatát pedig a Paks ellen szerezte.

Nunes először az FTC ellen, 2020. október 4-én volt eredményes a Groupama Arénában. A mérkőzést a zöld-fehérek 2-1-re nyerték meg.

Második találatát szintén az FTC ellen szerezte, 2021. április 10-én. Az a mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.

Harmadik gólját a következő bajnokság első fordulójában, az Újpest ellen szerezte a Szusza Ferenc Stadionban. A vendégek 2-1-re győztek.

2022. január 21-én a Pancho Arénában Nunes góljával győztek a felcsútiak 1-0-ra az FTC ellen.

Utolsó gólja március 11-én született, amikor a Paks 2-0-ra kapott ki a Pancho Arénában.

ELSŐ REAKCIÓK

Nunes első magyarországi gólja után a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az NB1.hu külön megkérdezte Hornyák Zsoltot, a felcsútiak vezetőedzőjét a portugál védőről. A szakvezető és Nunes válaszaiból az alábbi beszámolót készítettük:

„Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője az FTC-től elszenvedett 2-1-es vereség utáni sajtótájékoztatón az NB1.hu kérdésére válaszolva elmondta, hogy a 4. percben gólt szerző Joao Nunes korábban pozitív koronavírus-tesztet produkált, így először Mezőkövesd ellen (csak 18 percet játszva) lépett pályára, mielőtt a címvédő ellen játszottak.

A Groupama Arénában azonban már kezdő volt a portugál, aki a 4. percben fejesből szerezte meg a vezetést csapatának, és ezt követően is jól játszott. Hornyák elmondta, hogy a 80. perctől érződött Nunesen a korábbi kihagyás miatti fáradtság.

Hornyák hozzátette, hogy Nunes a jobb oldalon szinte bárhol bevethető, de a védelem tengelyében is, így véleménye szerint az NB I egyik legjobb játékosa lehet.

Nunes arról is nyilatkozott, hogy a vezetésük után elcsúsztak a soraik, a Fradi meg tele van jó játékosokkal, akik jó teljesítményre képesek akkor, amikor náluk van a labda.”

Nunes tehát már bizonyított Magyarországon, ráadásul az NB I-es bajnokságot hat éve kimagaslóan uraló Ferencváros ellen is.

És nem is egyszer…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC