nb1.hu

Nagy Ádámot is leigazolná a Ferencváros: Hajnal Tamás érdekes részleteket osztott meg

Marquinhos és Samy Mmaee is többszörösét keresi új klubjánál, szóba került a brazil csatár átigazolása.

Hajnal Tamás adott hosszabb interjút az nso.hu-nak.

A Ferencváros sportigazgatója őszintén beszélt az utóbbi időszak átigazolásairól, így az érkezőkről és a távozókról is.

Amikor légióst szerződtetünk, tisztában vagyunk azzal, hogy számára Magyarország ugródeszka. Különösen, ha olyan fiatal játékosról beszélünk, mint Mar­quinhos. Remek ajánlat futott be érte, ráadásul a Szpartak Moszkva ötszörös fizetést kínált neki… Ezzel nehéz mit kezdeni. A játékos kis túlzással könyörgött, hogy engedjük el, élete lehetősége ez, és teszem hozzá rögtön, mi sem jártunk rosszul, elég jelentős transzferdíjat kaptunk érte” – mondta, hozzátéve: a klub ötmillió eurót kapott a brazil játékosért, és szerettük volna a helyére megszerezni a Maccabi Tel-Avívtól Felício Milsont, ám ő a Crvena zvezdát választotta, hiszen a szerbek által felajánlott fizetésekkel képtelenek versenyezni.

Hajnal elárulta, Samy Mmaee háromszoros fizetésért ment el Dinamo Zagrebbe, esélyük sem volt őt megtartani, Edgar Szevikjannal viszont más a helyzet: az örmény szélső nagy figyelmet kapott a szakmai stábtól és a vezetőktől, ám nyáron, amikor új játékosok érkeztek a posztjára, teljesen leblokkolt, és arra kérte a klubot, hogy engedjék őt el, mert ebben a helyzetben nem tud érvényesülni.

A sportigazgató kitért a magyar játékosokra is: szeretnék, ha a nemrégiben leigazolt Szalai Gábor hosszú távon is ott legyen a magyar válogatott keretében. Horváth Krisztofer végül az Újpestet választotta, erről így nyilatkozott:

A nyár elején is felvetődött a megszerzése, beszéltünk a menedzserével, de akkor még nem lehetett tudni, hogy a Torino igényt tart-e rá. Az átigazolási időszak vége felé konkrét egyeztetések folytak az esetleges szerződtetéséről, vázoltuk neki a klubnál rá váró helyzetet, elmondtuk, milyen lehetőséget tudunk adni neki, milyen konkurenciával kell megküzdenie a csapatba kerülésért. Ezt követően ő úgy döntött, nem a Ferencvárost választja, hanem olyan klubhoz megy, ahol több és biztosabb játéklehetőséghez jut. Ezzel nehéz mit kezdeni.

Mindig megkapjuk azt a kritikát, hogy kevés a magyar a keretben, ám az elmúlt nyolc esztendőben a Ferencváros mindig adott játékosokat a magyar válogatottba, minden világeseményen és az odavezető úton is több – három, négy, öt – futballistánk részese volt a sikereknek. Szerintem ez olyan szám, aminél sokkal többet nem tud egy nemzetközi szinten is helytálló csapat felmutatni, különösen, hogy a játékosok, amint lehetőségük van rá, külföldre mennek.”

S hadd mondjak még egy példát: az elmúlt években nem volt olyan átigazolási időszak, hogy ne vettük volna fel Nagy Ádámmal a kapcsolatot, és ne próbáltuk volna meg hazahozni. A játékos minden egyes alkalommal megköszönte a megkeresést, majd elutasított bennünket, mondván, még nem szeretne hazatérni Magyarországra. Szerinte az NB I neki nem előrelépés.

Hajnal kitért a brazil csatár, Matheus Saldanha szerződtetésére is.

„Végül rendkívül kedvező feltételekkel sikerült megszereznünk. A Bajnokok Ligájából bennünket búcsúztató Midtjylland a nyáron két támadót igazolt, a lengyel válogatott Adam Buksát és a cseh válogatott Jan Kuchtát. Információm szerint fejenként több mint négymillió eurót fizetett értük a klub. Nos, elárulhatom, mi nem fizettünk ennyit a brazil játékosért, éppen ezért nagyon örülünk, hogy ilyen szintű csatárt sikerült megszereznünk. Ráadásul tökéletesen beleillik a keretünkbe, és bízunk benne, hogy hamarosan ezt a pályán is bizonyítja.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC