nb1.hu

Nagy Ádám: „Az olasz foci magyar játékostemető”

Az MLSZ Egyenesen című sorozatának újabb epizódjában, a Balogh Botondhoz hasonlóan Olaszországban légióskodó Nagy Ádám került lencsevégre. A jövőre is az olasz másodosztályban induló Spezia középpályása a pályafutása és a magyar válogatott mellett az olaszországi élet örömeiről és kihívásairól mesélt.

„Taktikailag teljesen el voltam veszve Olaszország előtt. Nem véletlenül mondta mindig Gera Zoltán is, hogy ne fussak már annyira össze-vissza. Nem véletlenül szokták azt mondani az olasz focira, hogy ‘magyar játékostemető’, mert kevés olyan magyar játékost tudunk mondani, aki huzamosabb ideig ott tudott játszani. A játékosoktól pillanatok alatt elvárják, hogy megtanuljon olaszul, ne legyen kultúragyilkos, és tisztában legyen a helyi szokásokkal. Minden csapatnak, minden öltözőnek megvan a dinamikája, azt is hamar fel kell venni.”

Szerintem nekem összességében ezekkel nem volt problémám, még akkor is ha fizikálisan és taktikailag is fejlődnöm kellett. Szerencsém volt, mert egy olyan edzőm volt Donadoni személyében, aki ebben sokat segített és türelmes volt velem.

Nagy Ádám szerint sokan – köztük a játékosok – nem tudják elképzelni a magyar válogatottat Marco Rossi nélkül.

„A fél pályafutásom az olasz focira tettem fel. Az én játékom nem annyira látványos, de neki nagyon fontos, mert tudja, hogy taktikailag meg tudom valósítani, amit kért tőlem és hogy talán általam jobban is tudja ezt közvetíteni a csapatra egy-egy szituációban.”

A jelenlegi válogatottsági rekorder bevezette az olasz konyha rejtelmeibe az MLSZ TV stábját, majd kitért a nemzeti csapat elmúlt években nyújtott teljesítményére.

„Saját magunknak köszönhetjük, hogy az elvárás fokozatosan nőtt. Ha megnézzük az előző selejtezősorozatainkat a Nemzetek Ligáját is hozzávéve, nagyon szép eredményeket tudtunk elérni, és ahogy szépen fokozatosan jöttek az eredmények, úgy nőtt a szurkolói elvárás is. Néha irreálisan magasra teszik a lécet, de szerintem ezzel nincs semmi baj.”

Ez nem egy magyar attitűd, mert szerintem minden ország szurkolói ugyanígy többet várnak el, kicsit álmodni szeretnének. Szerintem mi ehhez erősek vagyunk annyira, hogy fel tudjunk nőni és kezelni tudjuk ezt a nyomást.

A teljes anyag itt megtekinthető:

Balogh Botond: „A magyar játékosok egyénileg jobbak”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC