nb1.hu

MLSZ: remekül halad a játékvezető-toborzás

Több százan már jelentkeztek tanfolyamokra.

Átfogó toborzó kampányt folytat a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága: a cél új játékvezetőket megnyerni a sportág számára. A téli időszakban közel 500-an már jelentkeztek is a tanfolyamokra! – írja az mlsz.hu.

Hanacsek Attila a Játékvezető Bizottság elnöke szeretné ha egyre többen jelentkeznének.

„2009-től lassan, de folyamatosan csökken az aktív játékvezetők száma, miközben az igazolt játékosok létszáma, különösen az amatőr és utánpótlás-bajnokságokban, jelentősen emelkedett. A koronavírus-járvány előtt úgy tűnt, hogy megtörik a kedvezőtlen trend, de akkor országosan egy vármegyényi játékvezető fejezte be a pályafutását, és a járvány után nem tértek vissza. Pótlásuk azóta megkezdődött, de még nem értük el az ideális létszámot. A mostani időszaktól reméljük azt, hogy sikerül új szakemberek csatlakozásával feltölteni a kereteket.”

A játékvezetők fizikai alkalmassága és állóképessége mellett kiemelten fontos a gyors döntéshozatali képesség és a stressztűrés is.

A játékvezetés során megszerzett készségek, például a döntéshozatal és problémamegoldás, felhasználhatók az élet más területein is, de az önbizalom és a határozott fellépés segíti a leginkább a pályán a bírókat.

A fiatal játékvezető férfiak és hölgyek számára egyaránt nyitva áll a lehetőség, hogy eljussanak a legmagasabb szintre, és egyszer nemzetközi mérkőzéseken működjenek, nem is beszélve arról, hogy a játékvezetői tevékenységet a Magyar Labdarúgó Szövetség (és területi igazgatóságai) díjazással jutalmazza.

Jelentkezés: https://jatekvezetoleszek.hu/

Emiatt nem vezetnek meccset a Tolna vármegyei bírók hétvégén

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC