nb1.hu

Mindkét csapat a saját oldalára billentheti az egymás elleni mérleget szombaton – MTK-Kecskemét meccstörténelem

Eddig 12 NB I-es összecsapáson találkoztak egymással a felek.

A negyedik forduló „fókuszmeccse” az NB1.hu-nál az újonc MTK, valamint az előző idényben ezüstérmes Kecskemét találkozója lesz. A két együttes eddig 12 alkalommal játszott egymás ellen az első osztályban, a mérleg 4 MTK-siker, 4 KTE-győzelem, valamint 4 döntetlen – így mindkét csapatnak megvan az esélye, hogy saját maga felé billentse a mérleg nyelvét szombaton.

Legek:
Legnagyobb arányú MTK-siker: 5-2 (2009)
Legnagyobb arányú Kecskemét-siker: 4-1 (2009)
Legtöbb gól egy meccsen: 7 (KTE 2-5 MTK, 2009)
Legkevesebb gól egy meccsen: 0 (2008, 2015)
A párharc gólkirálya: Némedi Norbert, Könyves Norbert (4-4 gól)

A felek először a 2008-09-es idényben feszültek egymásnak, a két klub történetének első NB I-es találkozója 0-0-s döntetlennel ért véget – Vladan Csukics kiállítása miatt a hazai kecskemétiek bő 20 percet emberhátrányban játszottak. A 29. fordulóban Budapesten 4-1-es idegenbeli győzelmet aratott a KTE, három találat pontrúgás után született a vendégek részéről.

Ezt követően a két együttes leggólgazdagabb mérkőzése következett 2009 novemberében, amikor az MTK 5-2-es sikert könyvelhetett el a kecskemétiek otthonában – hazai részről Némedi Norbert, a vendégeknél Könyves Norbert duplázott. Az idény végén a KTE 1-0-ra nyert az MTK otthonában, Némedi találatával.

A 2010-11-es szezon végeztével kieső MTK a bajnokságban előbb 4-2-re nyert hazai környezetben a lilák ellen, majd sima 3-0-s vereséget szenvedtek Kecskeméten. A 2012-ben visszajutó kék-fehérek veretlenek tudtak maradni mindkét meccsükön a KTE-vel szemben (1-1, 3-1), ám a 2013-14-es idényben fordított volt a leosztás, ekkor a Kecskemét jött ki négy ponttal a két mérkőzésből. (2-2, 3-0).

A két csapat közös NB I-es történelmének utolsó idénye a 2014-15-ös kiírás volt, amikor előbb Kanta József büntetőből szerzett góljával a 11. fordulóban 1-0-ra legyőzte az MTK a Kecskemétet idegenben, majd a 26. fordulóban gól nélküli döntetlent ért el egymással a két együttes.

A párharc legeredményesebb játékosai 4-4 találattal Némedi Norbert, illetve Könyves Norbert, ő MTK-részről. A budapesti klub pályaválasztásával szintén tökéletes az egyensúly, hiszen kétszer az MTK, kétszer a KTE győzött, míg kétszer döntetlenre végeztek a felek. Érdekesség, hogy a két csapat legelső, illetve mindmáig legutolsó összecsapása gól nélküli döntetlennel zárult.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC