nb1.hu

„Mindenki elkönyvelt kiesőnek” – odaszúrt a szakértőknek a bőcsi Mourinho

A sportigazgató Kuttor Attilát és a stábot dicsérte.

A pocsék szezonkezdést követően a Mezőkövesd a Puskás Akadémia otthonában szerzett pontnak köszönhetően a naptári évet kiesőzónán kívül zárta. A klub szakmai igazgatója, Tóth László a sportal.hu-nak adott interjúban beszélt a csapat idei teljesítményéről.

A kövesdiek az idei szezon első kilenc fordulójában mindössze 4 pontot szereztek, a Bőcs korábbi vezetőedzője ennek ellenére azóta is bízik Kuttor Attila vezetőedzőben.

Az egy nagyon kemény időszak volt. Be akartuk tartani a fiatalszabályt, sorra sérültek meg a kulcsjátékosok, sokan pedig a távozáson gondolkodtak. Mivel még nyitva volt az átigazolási piac, több labdarúgó is azzal állt elénk az adott meccs után, hogy most játszott utoljára a Mezőkövesdben. Mindig kitartottam Attila mellett, ez a jövőben is így lesz.

„Sokszor beszéltem már arról, hogy abban az időszakban olyan gondok sújtottak minket, amelyek egy kisebb csapatot simán tönkretehetnek. Az öt csere lehetősége például kifejezetten rosszul jött, mert a sok sérült miatt általában még hármat sem tudtunk cserélni. A gyenge kezdés miatt győzelmi kényszerbe kerültünk, emiatt akadtak meccsek, amelyeknél a biztos egy pont helyett kockáztattunk a győzelemért, és végül még a döntetlen sem jött össze.”

Tóth László szerint a csapatot motiválják a kritikák.

„Sok meglepetést láttunk már az utóbbi években, az NB I-ben hamar változhat a tabella, az egyik legnagyobb előnyünk viszont az, hogy minket mindenki elkönyvelt kiesőnek. Végtelenül boldog vagyok amiatt, hogy folyamatosan kritizálnak minket, ez azt jelenti, hogy a stábunk sokkal okosabb, mint az úgynevezett szakértők. Mindegy is, a lényeg, hogy bízom benne, hogy sikerül kiharcolni a bent maradást.”

A Mezőkövesd Zsóry FC jelenleg a magyar pontvadászat 10. helyéről várja a téli szünet utáni folytatást.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC