nb1.hu

Magyar Kupa: az MLSZ elfogadta a fellebbezést, mégis lesz mérkőzés

A vármegyei első osztályú klub pályára léphet a címvédő ellen.

A Magyar Kupa harmadik fordulójában pocsék időjárási körülmények miatt a Mezőörs KSE halasztást kért az MLSZ-től, amit a szövetség nem hagyott jóvá, így 3-0-s gólkülönbséggel a Paksi FC csapata jutott volna tovább. A vármegyei első osztályú csapat azonban nem fogadta el a döntést.

Mezőörs–Paks: nem hagyják annyiban a mezőörsiek az MLSZ döntését

Szőke Barnabás, a Mezőörs elnöke felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az MLSZ-hez, és a beadvány elérte a célját: a Magyar Labdarúgó-szövetség Fellebbviteli Bizottságának döntése értelmében a mérkőzést október 9-én megrendezik.

„Az FVB az MLSZ Versenybizottsága 167/2024. számú, 2024. szeptember 13. napján kelt elsőfokú határozatát az LVSZ 55. § (5) bekezdés c) pontja alapján megváltoztatja és a Mezőörs KSE–Paksi FC Kft. MOL Magyar Kupa mérkőzés megtartásának időpontját 2024. október 9. napban határozza meg.”

Íme az MLSZ hivatalos határozata:

„Az FVT a tényállás, a Versenybizottság hivatkozott határozata és a fellebbezésben foglalt érvek alapján azt állapította meg, hogy a Mezőörs KSE-t a mérkőzés lemondása miatt az LVSZ 41. § (2) d) pontjában meghatározott versenyügyi felelősség nem terheli. A Fellebbező által előadottakból megállapítható, hogy a két sportszervezetnek a Fair Play szellemében szándékában állt a mérkőzés későbbi időpontban való lejátszása, ennek érdekében a két sportszervezet egymással jóhiszemű egyeztetést folytatott, és a közösen megfelelőnek talált időpontra (2024. október 9.) kérte az MLSZ Versenyszervezési Osztályától elhalasztani a mérkőzést. Ez a kérelem az iratokból nem megismerhető okból elutasításra került, továbbá az MLSZ Versenyszervezési Osztálya által közölt új időpont (2024. szeptember 25-e) sem a fellebbezőnek felróható okból nem vált alkalmassá a mérkőzés megtartására. A Fellebbező fellebbezésében ismételten a 2024 október 9-i időpontot jelölte meg a mérkőzés általa megfelelőnek tartott időpontjául, összhangban a Fellebbező és a Paksi FC Kft. 2024. szeptember 12-én előterjesztett kérelmével.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC