nb1.hu

Mezőkövesd: mostantól pláne segíthet a sportigazgató Kuttor Attilának

Kitartás a sportbarát mellett!

A bajnokság rajtja előtt sokan kiesőjelöltnek tartották a Mezőkövesdet. Azok sem voltak kevesen, akik szerint biztosan kiesik. A sorsa még nem dőlt el, de a vonal felett telel. Az, hogy előre leírták a matyóföldieket, ösztönzőleg hathat a csapatra.

A VAGÁNY

Ezt nem más, mint a mindig szókimondó sportigazgató, Tóth László állította. Tóth a sportal.hu-nak adott nyilatkozatában szúrt oda a minap az általa szakértőknek nevezetteknek.

„Sok meglepetést láttunk már az utóbbi években, az NB I-ben hamar változhat a tabella, az egyik legnagyobb előnyünk viszont az, hogy minket mindenki kiesőnek elkönyvelt. Végtelenül boldog vagyok amiatt, hogy folyamatosan kritizálnak minket, ez azt jelenti, hogy a stábunk sokkal okosabb, mint az úgynevezett szakértők. Mindegy is, a lényeg, hogy bízom benne, hogy sikerül kiharcolni a bent maradást.”

Ebben a beszélgetésben elmondta, hogy nagyon nehéz időszakkal indítottak. Az első 9 fordulóban 4 pontot szerzett Kuttor Attila csapata. Tóth elmondta, a fiatal-szabály és a sérülések is közrejátszottak ebben. Meg persze az is, hogy többen is távoztak.

A 10. fordulóban úgy volt utolsó a Kövesd 4 ponttal, miközben a már bennmaradó ZTE kétszer annyit gyűjtött. Utána viszont az MTK és a DVSC ellen hazai pályán két nagyon fontos győzelem következett. A debreceniek elleni meccs után így értékelt Kuttor.

UTOLSÓ HELYRŐL

„Azt gondolom, hogy az első félidő a miénk volt, megérdemelten vezettünk a szünetben. A második játékrészben nagy erőket mozgósított a Debrecen, mi pedig próbáltuk védeni az eredményt, főleg a kiállítás után. Az hatalmas pozitívum, hogy így is meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

Diósgyőrben vereség következett, majd könnyed győzelem az Újpest ellen. A vezetőedző így értékelte a lila-fehérek kiütését.

Minden stimmelt minden. Ez volt az első olyan meccsünk a szezonban, amikor a játék, a gólok száma és a végeredmény is rendben volt. Nem az motivál minket, hogy a vonal fölött teleljünk, és nem a kiesőzónában. Minden meccsen a legjobb tudásunkat szeretnék nyújtani. Megdolgoztunk azért, hogy egy kicsi örömünk legyen, voltak böjtjeink is ezért.”

Innentől kezdve viszont már nem rúgtak gólt 2023-ban a matyóföldiek, viszont mégis szereztek két pontot. Egyet a Ferencvárosból, egyet Felcsútról csentek el…

CSAK DÖNTETLENEK

Mezőkövesdi értékelések szerint egyébként mindkét döntetlenjük alkalmával győzhettek volna. Az FTC elleni meccs után Kuttor Attila a következőket mondta.

„Érdekesen hangozhat, de úgy gondolom, hogy megint értékes meccset játszottunk a Ferencvárossal. Ismét az egyik legjobb játékunkat nyújtottuk ebben a szezonban. Egy ki-ki mérkőzést vívtunk az FTC-vel, amiből sajnos a befejezések miatt nem mi jöttünk ki győztesen.”

A felcsúti találkozón Kuttor eltiltás miatt nem ülhetett a kispadon, ezért a lefújás után segítője, Tóth Mihály értékelt.

„Megérdemelten szereztünk egy pontot, mert nagyon jól futballoztunk. A játékosok átvették azt a filozófiát, amit egész évben próbáltunk képviselni, kisebb-nagyobb sikerrel. Kicsit azért csalódottak lehetünk, mert voltak helyzeteink, így ezt a meccset megnyerhettük volna.”

A JÖVŐ

Tóthtól megkérdezte az M4 Sport, milyen átigazolási tervei vannak a Mezőkövesdnek. Az edző jelezte, hogy ebben a témakörben nem ő az illetékes válaszolni. Arra viszont utalt, hogy szükség lenne vérfrissítésre.

A Mezőkövesdnek nagyon fontos lesz a tavaszi rajt. Az első két meccsét otthon játszhatja. A Kecskemét mindenkire veszélyes a gyors játékosai miatt. Az éllovas Paksot meg pláne nem kell bemutatni…

A ZTE és a Kisvárda elleni találkozók viszont mindenképpen kiemelt rangadók lesznek. Mert a bennmaradáshoz a bravúrok mellett az is szükségeltetik, hogy egy adott csapat legyőzze a közvetlen riválisait.

Tóth László már említett nyilatkozatában egyébként leszögezte, hogy mindvégig kiállt Kuttor Attila vezetőedző mellett.

JÁTÉKOSKERETEK ÉRTÉKEI

Azt is hozzátette, hogy ez mindig is így lesz.

Tóth nagyon tudná segíteni Kuttort is a következő időszakban, szokásához híven és a lehetőségeikhez mérten, a legtöbbet hozná ki az átigazolásokból.

Sokatmondó, hogy Stefan Drazics 8 gólt szerzett, a házi góllövőlistán Cseke Benjámin és Molnár Gábor követik 2-2 találattal…

A Mezőkövesd lőtte a legkevesebb gólt a tavasszal. Ezen mindenképpen változtatni kell!

nb1 Tabella M GY D V GK P
1.Ferencvárosi TC4 4 0 0 5 12
2.Puskás Akadémia FC5 4 0 1 4 12
3.Paksi FC5 3 1 1 1 10
4.Újpest FC6 3 0 3 5 9
5.MTK Budapest5 3 0 2 3 9
6.Fehérvár FC6 2 3 1 0 9
7.DVTK6 2 2 2 -2 8
8.DVSC5 2 1 2 1 7
9.Kecskeméti TE6 1 2 3 -3 5
10.ZTE FC5 1 1 3 -2 4
11.Nyíregyháza Spartacus FC6 1 1 4 -6 4
12.ETO FC Győr5 0 1 4 -6 1

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC