nb1.hu

Megvan az egyezség: Szoboszlai Dominik a Liverpoolhoz igazol

A magyar válogatott csapatkapitányáért 70 millió euróért vált klubot.

A napokban már többször írtunk arról, hogy Szoboszlai Dominik eligazolhat a RB Leipzig csapatából. Korábban a Bajnokok Ligája-résztvevő Newcastle United érdeklődött a 22 éves középpályás iránt, ám a hét elején a Liverpool küldöttsége vette fel a kapcsolatot Szoboszlai képviseletével.

Immár hivatalossá vált, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpoolban folytatja pályafutását. Az angol Premier League-ben szereplő klub kifizette a magyar játékos szerződésében lévő 70 millió eurós kivásárlási árat. A felek mindenben megegyeztek egymással, Szoboszlainak már csak a kötelező orvosi vizsgálaton kell átesnie.

Magyar futballistáért korábban még sosem fizettek ennyit, a rekordot eddig is Szoboszlai Dominik tartotta – 22 milliót fizetett érte a RB Leipzig 2021-ben.

Szoboszlai 16 évesen került Ausztriába, ahol a Red Bull Salzburgban pallérozódott. Az osztrák élvonalban 2018 májusában mutatkozott be, a salzburgiakkal négy bajnoki címet nyert, majd 2021-ben igazolt a német Bundesligában szereplő RB Leipzighoz. A német klubban 91 tétmérkőzésen 20 gólt, valamint 22 gólpasszt jegyzett, valamint kétszer nyert Német Kupát. A magyar válogatottban 2019 márciusában debütált Szlovákia ellen, azóta 32 összecsapáson hét gólnál tart. Szalai Ádám visszavonulását követően, ő lett a nemzeti tizenegy csapatkapitánya.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC