nb1.hu

Megszüntetett eljárás: Szalai Ádám sérelemdíjat fizethet

Megszületett a megállapodás.

Megszüntették az eljárást Szalai Ádám korábbi válogatott labdarúgó ellen, miután a törvény által biztosított lehetőség szerint megállapodott azzal a fiatal férfival, akit másfél évvel ezelőtt megvert Budapesten, a Bazilikánál. A 24.hu értesülései szerint a labdarúgó válogatott egykori csapatkapitánya nagyobb összegű sérelemdíjat fizetett az áldozatának.

SZÓVIVŐ MONDTA

Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésükre azt közölte: a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folytatott, majd a közvetítői eljárásban hat hónapra felfüggesztett bűnügyben Budapest Főváros Kormányhivatala arról tájékoztatta a nyomozást felügyelő Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészséget, hogy a gyanúsított a bűncselekmény káros következményeit a sértettel kötött megállapodásban jóváhagyott módon jóvátette, melynek keretében jóvátételt fizetett a részére.

Hozzátette, az ügyészség a tevékeny megbánásra tekintettel – így az eljárást megszüntetését megalapozó ok miatt – megszüntette a büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben, egyben kötelezte őt az igazságügyi orvosszakértő bevonásával kapcsolatban felmerült bűnügyi költség megfizetésére. A határozattal szemben a volt futballista és jogi képviselője is jogorvoslattal élhet.

A BALHÉ

Az incidens 2022. december 29-én történt, amikor Szalai Ádám egy társasággal került konfliktusba a Bazilikánál. Egy 21 éves fiatal férfi a barátaival sétált, és megkért valakit, hogy készítsen fotót róluk. Nem tudták, hogy az illető Szalai Ádám testvére. A kérés visszautasítását követően a fiatal férfi trágár hangnemben kérdezett vissza. Ekkor jelent meg Szalai Ádám, aki a fiatalember elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott akkor is, amikor már a földön feküdt.

Szalai a történtek után azt állította, hogy testvérével volt egy találkozón, és amikor látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi a testvérét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt. Azt tagadta, hogy a földön fekvő férfiba is belerúgott volna.

VÁLTOZOTT A VÁD

A focistát először garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították meg. A rendőrség később súlyos testi sértés kísérletére súlyosította a vádat. Szalai először jogos védelemre hivatkozott, majd beismerte bűnösségét, mondván, félreértette a helyzetet és túlreagálta a történteket.

Szalai Ádám később közölte, hogy hajlandó sérelemdíjat fizetni az áldozatának, hogy jóvátegye bűnét. Az ügyészség ezt követően hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet. Mivel az elkövető és az áldozat sikeresen megegyezett a sérelemdíj összegéről, az ügyészség megszüntette az eljárást Szalaival szemben. A 24.hu információi szerint a volt futballista néhány millió forintos sérelemdíjat fizetett az áldozatának.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC