nb1.hu

Megsemmisítő vereség: elismerte a DAC edzője, amit el kellett ismernie

A hazaiak trénere nagy tisztelettel nyilatkozott a dunaszerdahelyi szurkolókról.

Gyakorlatilag megsemmisítő vereséget szenvedett a DAC. A dunaszerdahelyi csapat az azerbajdzsáni Zira vendégeként játszott az UEFA Konferencia Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén, ahol 4-0-ra kapott ki. A csúfos kudarc után a dunaszerdahelyiek vezetőedzője nem kertelt a sajtótájékoztatón.

Sorozatban hetedszer jutott ki a nemzetközi kupaporondra a szlovák bajnokságból a Dunaszerdahely, ami elismerésre méltó teljesítmény. Az viszont nagyon fájó, hogy a DAC sorsa gyakorlatilag már az első mérkőzésen eldőlt a Zira vendégeként. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a vezetőedző nyíltan beszélt a vereségről.

Xisco Munoz (DAC 1904):

Ez a mérkőzés és ez az eredmény teljes mértékben az én hibám. Nem sikerült meggyőznöm a játékosaimat, milyen fontos számunkra ez a találkozó. Nem marad más, mint bocsánatot kérni a szurkolóinktól és minden klub körüli személytől, mert egy ilyen eredmény után nagyon nehéz lesz talpra állni, és a javunkra fordítani az állást.

„Volt néhány lehetőségünk, de a hazaiak megnyerték a párharcokat, gyorsabbak voltak, és jobban akarták a győzelmet. Tudatosítanunk kell, hol tartunk most, tanulnunk kell a hibáinkból, és fel kell javulnunk. Nekünk edzőknek az a feladatunk, hogy elmagyarázzuk a játékosoknak, hogy egy ilyen mérkőzésen egy ilyen erős ellenféllel szemben hogyan kell játszaniuk. Az egyetlen út a még keményebb munka.”

Rasad Szadigov (Zira):

„Sosem könnyű a párharc első összecsapása után értékelni. Nehéz mérkőzést játszottunk, és ha szeretnék továbbjutni, már most el kell kezdenünk a felkészülést. Egy hét múlva itt a visszavágó, amire fel kell készülnünk. Az ellenfelünk a 60. perc után elkezdett jól játszani, veszélyessé váltak. Készen kell állnunk a hazai játékukra a remek szurkolóik előtt.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC