nb1.hu

Még kérdéses a Serie A, sokan vinnék Rossi Eb-kerettagját

Ügynöke szerint nem tér vissza az NB I-be a tavaly 11 gólig jutott támadó.

Horváth Krisztofer 2020. július 26-án, mindössze 18 évesen debütált a Serie A-ban, amikor a Torino elleni bajnokin csereként beállt a SPAL csapatába. A támadót később a ferrarai klubtól épp a Torino igazolta le, most esélye lehet a kétszeres válogatott játékosnak arra, hogy visszatérjen az olasz élvonalba.

A hétszeres olasz bajnok 2021 óta három magyar csapatnak is kölcsönadta a magyar tehetséget, először a Szeged, később a Debrecen, majd a Kecskemét csapatában próbálhatott szerencsét Horváth.

A 2022-ben NB I-es ezüstérmet nyert KTE-nél alapember lett, az előző szezonban pedig parádés statisztikákkal rukkolt elő, hiszen 32 meccsen 11 gólt szerzett és hét gólpasszt is kiosztott.

Az új edző visszahívta Torinóba

A legutóbbi Serie A-szezonban 9. helyen végzett Torinónál edzőváltás történt, Ivan Jurics után a Veneziát az élvonalba juttató Paolo Vanoli ült le a kispadra. A korábbi olasz válogatott balszélső pedig úgy döntött, Horváthot visszahívja Torinóba, a magyar játékos így már Olaszországban kezdhette meg a nyári felkészülést.

„A Torino jelezte, hogy az új edző szeretné megismerni Krisztofert. Reményeink szerint meg is lesz a lehetősége arra, hogy a Torinóban játsszon” – nyilatkozta az NB1.hu-nak Vörösbaranyi József, a 22 éves játékos menedzsere, hozzátéve, hogy az olaszok sportigazgatója azt mondta neki, nagyon reméli, hogy Horváth maradhat és futballozhat a csapatnál.

Erre a kérdésre az edzőmeccsek, a felkészülési időszak után kaphatunk választ

– folytatta a Stars & Friends Magyarország játékosügynökség munkatársa.

A következő egy hétben két barátságos mérkőzést is játszik a Toro a pinzolói edzőtáborban, július 20-án a harmadosztályú Virtus Verona, július 27-én a Serie B-ben szereplő Cremonese ellen. Remélhetőleg Horváthhal a fedélzeten, aki ezeken a mérkőzéseken bizonyíthatja be Vanolinak, hogy bátran számíthat rá a következő Serie A-idényben.

Parádés kecskeméti idény

A kecskeméti időszak remekül sikerült a támadó számára, de eldőlt, hogy Szabó István csapatához már biztosan nem tér vissza. „A KTE vezetőivel megbeszéltük a részleteket. Ha nem marad a Torinóban, Krisztofernek akkor is előre kell lépnie. Több külföldi klubbal is kapcsolatban vagyunk, de ezek a csapatok is várják, hogy eldőljön, mi lesz vele Torinóban.”

Azt egyelőre az ügynök sem tudja, hogy ha mégsem marad, akkor kölcsönben vagy végleg távozna-e a Torótól a képviseltje, mivel „még bármi megtörténet”.

„Volt már több kölcsönadás, de a Torino nem szívesen mond le róla, azt érzékeljük. A legjobb az lenne, ha végleg eldőlne a sorsa, vagy legalább opciós joga lenne az esetleges leendő csapatnak, már ha Krisztofer nem marad Torinóban” – fogalmazott Vörösbaranyi, aki szerint a játékos előző szezonja igencsak jó alapot jelenthet ahhoz, hogy magasabb szinten is bizonyíthasson.

„Nagyon elégedett voltam, szerintem sokat fejlődött. Végigjátszott egy idényt, majdnem minden meccsen 90 percet kapott. Gólokat rúgott, gólpasszokat adott, de az mindenkinek világos, hogy a Seria A a világ egyik legerősebb bajnoksága, nem érdemes a magyar bajnoksághoz hasonlítani” – jegyezte meg a menedzser, hozzáfűzve, hogy a kétszeres válogatott Horváth számára még így is óriási dolog az Eb-részvétel, hogy végül nem játszott.

A németországi Eb-n ugyan nem kapott lehetőséget, mégsem lehetünk csalódottak. Krisztofer is nagyon szeretett volna játszani, de az is nagy dolog, hogy ott tudott lenni a magyar válogatott keretében.

„Végicsinálta az Eb-t, készült, és most ugyan nem kapta meg a lehetőséget, de szerintem a következő években eljöhet az ő ideje” – mondta Vörösbaranyi.

A torinóiak is büszkék voltak arra, hogy Horváth ott volt az Eb-n, gratuláltak neki, mivel „ők is érzik, ez nagy dolog, hogy bekerült a magyar Eb-keretbe”.

„Sokan látnák szívesen a soraikban”

Horváth jól boldogul az olasz nyelvvel, hiszen már jó pár évet kinn töltött. „Egyelőre nagyon jól érzi magát, de még csak pár napja van a csapattal. Az eddigiek alapján jól megy neki, most pedig várjuk a meccseket, az igazi lehetőséget.”

Nem lesz akkor sem csalódott, ha nem marad Torinóban. Abban bízunk, hogy azok a klubok, amelyek eddig jelentkeztek, továbbra is kitartanak mellette, és várják a lehetőséget, hogy megszerezhessék a játékjogát” – jegyezte meg, kiemelve, hogy a prioritás elsősorban a légióskodás és az élvonal.

„A teljesség igénye nélkül, komoly az érdeklődés iránta a svájci, a lengyel, a török élvonalból is , de – jegyezte meg Vörösbaranyi – az angol másodosztályú Championshipből, a Serie B-ből és a német másodosztályból is volt ajánlata. „Sokan látnák szívesen a soraikban, itt most tényleg minden a Torinón múlik” – summázta Horváth lehetőségeit a játékosügynök.

Horváth Krisztofer Kecskeméti TE
MTI-fotó: Bús Csaba

 

A futballista képviselői tehát bíznak a játékos torinói maradásában, de a klubváltás is egy lehetőség, és előtte Marco Rossival is igyekeznek beszélni. „Szoktunk vele egyezteni, hiszen nagyon jó a kapcsolatunk Marco Rossival. Ha arra kerül a sor, akkor természetesen újra beszélünk vele.”

Marco is figyelemmel kíséri Krisztofer sorsát, de a legfontosabb, hogy a következő szezonban is megfelelő játékidőhöz jusson. De egyeztetni fogunk vele, ha arra kerülne a sor, hogy klubot vált.

„A labdarúgó akár a szélén, akár középen is tud játszani, ez attól függ, melyik csapatban hol lehet szükség rá. Volt olyan klub, amely kifejezetten a 10-es pozícióba kereste volna, de akadt olyan csapat, amely a szélről befelé vetette volna be Krisztofert, ugyanúgy, ahogyan eddig futballozott” – avagy valóban egy univerzális játékosról van szó.

Vörösbaranyi szerint, ha a sérülések elkerülik a futballistát, akkor a határ a csillagos ég. „Kiemelkedő képességekkel rendelkezik, nagyon profivá vált a mentalitása, szép jövő előtt áll” – tette hozzá végül a menedzser.

A 18 éves magyar középpályás is a hétszeres olasz bajnok felnőtt csapatánál bizonyíthat

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC