nb1.hu

Mátyus a kisvárdai gondokról beszélt, Kuznyecov egy dolognak nem örült – reakciók

Szabó nem mentegetőzik, Grzelak a Vidi mentális erejét emelte ki.

Vasárnap két meccset rendeztek az NB I-ben. A Vidi a Kisvárda ellen gyűjtötte be a három pontot, míg a DVTK a Kecskemétet fektette két vállra. Cikkünkben összeszedtük az edzők értékeléseit.

Fehérvár FC-Kisvárda 3-1

Bartosz Grzelak: „Jól kezdtük a meccset, az ő góljukig szerintem jól játszottunk. Kicsit meglepetésként ért a Kisvárda találata, ekkor túlzottan nyitottak voltunk hátul. Három támadójuk volt a mérkőzés elején a három középhátvéddel, nem vettük fel mindig jól őket, kicsit módosítanunk kellett de a mérkőzés hátralévő részében jól alkalmazkodtunk ehhez. Minden tiszteletünk a Kisvárdáé, de talán kijelenthetjük, hogy a második félidőt viszont domináltuk. Hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést. A csapat mentális erejét mutatja, hogy több mérkőzésen is sikerült fordítanunk, vagy az utolsó percekben pontot mentenünk. Ilyen volt az FTC ellen, ahol végül nem szereztünk pontot, de meccsen belül egyszer vissza tudtunk jönni, vagy a Puskás Akadémia és a ZTE elleni találkozó, ahol az utolsó pillanatokban szereztünk pontot érő gólt. Minden nap keményen dolgozunk a csapat teljesítményén és mentalitásán is, elégedett és boldog vagyok amiatt, hogy megvan ennek az eredménye, örülök a mai győzelemnek. A mai három pont önbizalom terén is sokat adhat a játékosoknak, de nem szabad elszállnia senkinek. Tudjuk, hogy továbbra is a tabella második felében vagyunk, továbbra is alázatosan kell készülnünk a bajnokság folytatására.” (fehervarfc.hu)

Mátyus János: „Nagyszerűen kezdtük, kontrából remek gólt szereztünk, pont ahogy terveztük. Volt még egy nagy lehetőségünk, az sajnos kimaradt. Az első félidő végén, és a második félidő egy részében fölénk kerekedett a Vidi, ezt is el kell ismerni. Próbáltunk pedig rátenni egy lapáttal a támadójátékra, volt is lehetőségünk, a végén mindent egy lapra feltéve mentünk előre az egyenlítésért, de végül megszerezte a harmadik gólt a Fehérvár, megérdemelten nyertek. Rengeteg gondunk van, a játékosok egészségügyi állapota nem tökéletes, sok betegünk van, ezt el kell mondanom. Nyolcadik meccsünket játszottuk le idegenben, ez is rányomja a bélyegét a teljesítményre. Az eredményekre ez nem lehet kifogás, de az igazsághoz ez is mind hozzátartozik. Bízunk, benne a Puskás Akadémia elleni jövő heti meccs után már otthon tudunk játszani.” (fehervarfc.hu)

DVTK-Kecskemét 3-1

Kuznyecov Szergej: „Megérdemelten győztünk véleményem szerint. Sok helyzetünk volt, amiből lehetett volna nagyobb különbségű siker is. Kicsit úgy éreztem, hogy visszább vettek a játékosaim a biztos előny tudatában, aminek nem örülök, mert nem akarom, hogy az ellenfélnek lehetőséget adjunk a felzárkózásra. A kapott gólt sajnálom, mert ellenfelünknek nem voltak ezen kívül nagy ziccerei, nekünk ugyanakkor igen. Gratulálok a csapatnak a szurkolótábornak is!” (kecskemetite.hu)

Szabó István: „Gratulálok a Diósgyőrnek, megérdemelten nyert a hazai csapat. Az első félidőben nem voltam elégedett, szerettük volna lassítani a játékot, hiszen ez volt a harmadik meccsünk egy hét alatt. Az első gól döntő fontossággal bírt, hiszen nekünk nem volt mindegy, hogy futni kell-e az eredmény után ebben a helyzetben. Ennek ellenére jött a jogos büntető, majd rá gyorsan a második gól. Rendezni kellett a sorokat a szünetben. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy tartani akartuk a labdát, abból megbontani a széleket, támadásokat vezetni. Ez többször sikerült is. Sajnálom ennek tükrében a harmadik gólt, hogy nem sikerült azelőtt szépíteni, mert az megpecsételte a sorsunkat. Arra büszke vagyok, hogy a második félidőben volt tartásunk, magasabban futballoztunk és megvoltak a lehetőségeink, ez persze nem változtat a végeredményen. Két ellentétes félidőt láthattunk ilyen szempontból. Úgy gondolom, mindenki tudja milyen gondokkal küzdünk a sérülések terén, de ezzel eddig sem mentegettük magunkat. Most ebben a helyzetben vagyunk, a csapat most is becsülettel hajt, remélem a következő héten ez jó eredménnyel társul már.” (kecskemetite.hu)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC