nb1.hu

Máté Csaba elfogadhatatlan hibákról beszélt, Grzelak a futball szépségét emelte ki – reakciók

Szabó István fontos dolgot hiányolt, Tímár Krisztián az izgalmas hajrára is kitért.

Szombaton három meccset rendeztek az NB I-ben: a ZTE a Kecskemétet győzte le 2-1-re, majd az Újpest-DVTK összecsapáson szabályos gólt nem láthattak a szurkolók, végül a keleti rangadón a Nyíregyháza a DVSC-t 3-2-re verte. Cikkünkben összeszedtük a vezetőedzők értékeléseit.

ZTE-Kecskemét 2-1

Márton Gábor: „Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, nem most játszottunk a legjobban, érdekes módon mégis sikerült nyernünk. Nyilván ez a csapat érdemeiből semmit sem von le. Megharcoltunk érte, szó szerint. Voltak jó dolgok, le is zárhattuk volna a meccset, ez nem sikerült, de az elmúlt hetek bajnoki történései után örülünk, hogy sikerült nyerni.” (kecskemetite.hu)

Szabó István: „Megérdemelten nyert a ZTE, de nem azért, mert jobban futballozott volna, hanem mert kegyetlenül kihasználta a hibáinkat. Ami ránk jellemző, hogy a pontrúgásoknál koncentráltak vagyunk, az ma nem volt meg, mindkét gólunkat ilyen szituációk után kaptuk. A játékelveinkkel elégedett voltam, az első gól előtt is sorra lőttük be a szögleteket, megvoltak a helyzeteink. A ZTE azonban időszakosan ki tudta használni – csak ismételni tudom magam – a hibáinkat, főleg a széleken kerültek rendre mögénk. A második gól után már persze kinyíltunk, megvoltak a területek, ebből a hazaiaknak több helyzete adódott, de ekkor már mentünk az egyenlítésért és kockáztattunk. Ezt a játékot gólra játsszák, ebből a ZTE többet szerzett, így megérdemelt a sikerük.” (kecskemetite.hu)

Újpest-DVTK 0-0

Bartosz Grzelak: „Egészen jól kezdtük a meccset, úgy éreztük, hogy ellenőrzésünk alatt tartjuk a találkozót, ám ezt gondolhatta az ellenfél is, amely kifejezetten jól védekezett. Az utolsó 10-15 percben az emberhátrány ellenére nagyon bátran játszottak a srácok. Kicsit keserédes ez az eredmény, nem jó ez az egy pont. A DVTK azzal a céllal jött, hogy legalább egy pontot akart szerezni. Ezúttal hiányoztak nálunk a góllal kecsegtető helyzetek kialakítása. Alaposan átbeszéljük a meccset, igyekszünk megfejteni azt, hogy miért nem tudtunk gólt szerezni. A futballban az a szép, hogy mindig van következő lehetőség a bizonyításra.” (M4 Sport)

Újpest-DVTK: csak néhány pillanatig tartott a diósgyőriek öröme

Vladimir Radenkovics: „Arról beszélgettünk Bartosz Grzelakkal a meccs után, hogy az előző szezonban amikor még a Vidi edzője volt, a VAR két gólt vett el tőlük, amikor ellenünk játszottak. Megérdemelték az egy pontot a srácok, mivel betartották a taktikát, teljes szenvedéllyel játszottak. Jó eredményt értünk el, folytatódott a jó sorozatunk, bár nem ártana már, ha nyernénk. A védekezésünk ezúttal is rendben volt. Örülök, hogy ilyen jól dolgozunk hátul, de elöl is hasonló hatékonyságot várnék.” (M4 Sport)

Nyíregyháza-DVSC 3-2

Tímár Krisztián: „Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert rosszul alakult a találkozó eleje, és hátrányba kerültünk. De megmutatta a csapat, hogy van tartása, rátettünk még egy lapáttal, és örülök, hogy fordítani tudtunk. Több helyzetünk volt, és 3-1 után kontrából megszerezhettük volna a negyedik gólt is, és korábban eldönthettük volna a mérkőzést. Így sajnos izgulni kellett a végén, de ez egy olyan meccs volt, melyet mindenképp meg kellett nyernünk.” (nyiregyhazaspartacus.hu)

Nyíregyháza-DVSC: nem ilyen bajnoki bemutatkozásra vágyott Máté Csaba a Loki kispadján

Máté Csaba: „Jól indult a meccs. Megszereztük a vezetést, volt labdánk a 2-0-hoz is, ezt követően azonban olyan hibákat követtünk el, amilyenek ezen a szinten nem elfogadhatók. Ilyen hibákkal nehéz mérkőzést nyerni. Megértjük a szurkolók csalódottságát.” (dvsc.hu)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC