nb1.hu

Marquinhos is segített, hogy a Fradié lehessen az NB I legdrágább játékosa

Matheus Saldanha azt is elmondta, hány gól várható tőle.

Matheus Saldanha, a Ferencváros új igazolása eddigi pályafutásáról és magyarországi céljairól is mesélt az interjúban, amit a Nemzeti Sportnak adott. A brazil játékos Uberabából származik, és már gyerekként Ronaldo inspirálta az utcai meccseken. Miután elfogadta a Fradi ajánlatát, alaposan utánajárt a klubnak. Gyerekkori barátja, az azóta Moszkvába távozó Marquinhos véleményét is kikérte.

„Csak jókat mondott a Fradiról, egyértelmű volt, hogy jól járok, ha ide igazolok” – mondta.

Saldanha kiemelte, hogy lenyűgözte a Ferencváros infrastruktúrája, és bízik abban, hogy húsz-huszonöt gólt szerezhet az idényben.

„Csatár vagyok, a gólszerzés éltet, de csapatember vagyok” – hangsúlyozta, és hozzátette, hogy az egyéni siker csak a csapattársak támogatásával érhető el.

A futballista megemlítette, hogy a Ferencvárosnál minden feltétel adott a sikerhez, legyen szó az edzőközpontról vagy a stáb által nyújtott támogatásról. Számára a legfontosabb, hogy kizárólag a futballra koncentráljon.

„Túl vagyok az első edzéseimen, a Népligetben minden adva van ahhoz, hogy nagyot alkossunk.”

Saldanha korábbi sikerei sem elhanyagolhatók: a Partizanban szerzett tizenhét góljával szerb gólkirály lett, és most a magyar bajnokságban is hasonló terveket dédelget. Bízik abban, hogy Varga Barnabással, a Fradi másik kiváló csatárával remekül kiegészítik majd egymást, és együtt erősítik a csapatot. Biztos abban, hogy a Fradi keretében, ahol bármelyik pillanatban váratlan megoldások születhetnek, minden esélye meglesz, hogy megvalósítsa céljait.

Matheus Saldanha az interjú során nemcsak a terveiről és motivációiról beszélt, hanem piaci értékéről is. Jelenleg a magyar bajnokság legértékesebb játékosaként van számon tartva, becsült értéke nyolcmillió euró, amely messze felülmúlja az NB I többi játékosának piaci értékét.

„Hallottam róla, de nem foglalkozom ezzel” – mondta Saldanha. Számára a pályán nyújtott teljesítmény a legfontosabb, és célja minél több gólt szerezni, nem pedig az, hogy a legértékesebb játékos legyen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC