nb1.hu

Marco Rossi szövetségi kapitányként képzelné el Szalai Ádámot, és humorosan tagadta a Fiola Attilával kapcsolatos pletykákat

Azt is elmondta, hogy nem bánik diktátorként a játékosokkal.

Megszerezte első gólját és második pontját a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában. A mieink péntek este a Puskás Arénában 1-1-es döntetlent játszottak a harmadik fordulóban Hollandia ellen. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Magyarországot Marco Rossi szövetségi kapitány képviselte.

ÉRTÉKELÉS

„Kis keserűség van bennem. Tudtuk, hogy a faultokat kerülnünk kell a tizenhatosunk előtt. Ilyen szituáció után kaptuk a hajrában a gólt. Nyolc-kilenc fizikailag és technikailag kiemelkedő képességekkel megáldott játékosuk van a hollandoknak. Ha rögzített játékhelyzettel állunk szemben, becsúszhat olyan hiba, amiből gólt kapunk. Nem igazán szeretem a védekező felfogást.

Akkor játszatom a csapatom támadólag, ha megengedhetem. Németország ellen is bebizonyosodott, hogy egy óra után elfogyhatunk, ha másképpen játszunk. Hollandia ellen ez nem így volt. Mindenki előtt le a kalappal. Erre a hozzáállásra van mindig szükségünk. Párharcokat nyertünk, felvettük a versenyt az ellenfelünkkel, annak ellenére, hogy sokkal magasabban jegyzett nálunk. Korábban azt olvastam, hogy Ronald Koeman pihentetni fog játékosokat ellenünk. Nos, nem ez történt.”

Hullámvölgyekből kilábalás

„Olyan vagyok, aki a saját útját járja. Megosztom az elgondolásaimat a játékosaimmal, de nem diktátorként. Én is, a játékosaim is hibázhatunk. Van, hogy nem értjük meg egymást, van, hogy az ellenfél úgy kel fel, hogy legyőzhetetlen. Most is volt két-három ziccerünk, az elsőt kihasználtuk. A taktikai tervet megvalósítottuk. Igyekszem olyan játékosokat behívni, akikre számíthatok.

Ha valaki nem érti, miért maradt ki a keretből, akkor hívjon fel telefonon, és elmondom. Nem tesz jót, ha tüzet gyújtunk a csapat körül. Boszniába utazunk, legalább ismét pontot kell szereznünk. Nem az az alapterv, hogy ugyanazzal a felfogással játszunk, mint Hollandia ellen. Más csapatról van szó. De minimum kell a pont, hogy bennmaradjunk. Sok idióta van a világon, akik szerint a Nemzetek Ligája semmire sem jó. Viszont ha az A-ligában vagy, akkor jobb helyzetbe kerülsz a sorsolásoknál, a rájátszások előtt.”

Keret kialakítása

„Ha meghívok valakit, akkor azért van, mert megérdemli. Nem azért, mert szerelmes vagyok belé. Amikor Fiola aláírt Újpestre, nem hittem volna, hogy ilyen hamar visszatérhet a keretbe. Láttuk a meccseit, ezért döntöttünk úgy, hogy a kezdőcsapatba jelöljük. A keret kialakítása előtt olyan játékosokat kell megfigyelni, akik nincsenek annyira szem előtt.

Szoboszlait minek nézzem meg élőben? Őt minek feltérképezni? Botka egy félidőt játszott az Anderlecht ellen. Dárdai sérülése után Botka érkezett, és mégis megállta a helyét. Mert ismerjük a stílusjegyeit. Fiolával egyetemben belső védőként is lehet játszatni.”

Szalai Ádám

„Abban a szerepben, amit felajánlottunk neki (Rossi egyik segítője lett – a szerk.), nagyon proaktív. Akikkel együtt játszott, azokra nagyon nagy hatása van az érkezésének.

Ahogy a játékosokkal beszél, az azt jelzi, mintha még mindig a csapattársaival játszana együtt. Viszont már a stáb tagja. Kívánom neki, hogy egyszer majd a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyen. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy kiváló edző legyen.”

Sallai parádézott, Schäfer ragyogott: hat magyar játékos kapott kiemelkedő osztályzatot

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. FORDULÓ, 3. CSOPORT

MAGYARORSZÁG–HOLLANDIA 1–1 (1–0)

Budapest, Puskás Aréna, 55 300 néző. V: Fähndrich (svájci)

Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, a szünetben) – Bolla (Gera D., 90.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 65.) – Varga B. (Nagy Á., 79.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Hollandia: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij (Malen, 77.), Van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Q. Timber (G. Til, 77.) – Gakpo (Hato, 90.), Zirkzee (Brobbey, 77.), Simons (De Ligt, 81.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

Gólszerző: Sallai (32.), ill. Dumfries (83.)

Kiállítva: Van Dijk (80.)

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC