nb1.hu

Marco Rossi szavaival megkezdődött a magyar válogatott felkészülési időszaka

Az Európa-bajnokság előtt még két barátságos mérkőzés vár a nemzeti csapatra.

A telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatót Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az 59 éves szakvezető elmondta, hogy a terveknek megfelelően mindenki megérkezett az edzőtáborba, négy játékos kivételével.

Megérkeztek a magyar válogatott labdarúgói Telkibe – fotók

Gazdag Dániel és Ádám Martin még bajnoki mérkőzéseket játszik, Bolla Bendegúznak a svájci kupadöntőben van jelenése, Callum Styles pedig csak a hét második felében csatlakozik a nemzeti csapathoz. A sérüléssel bajlódó Lang Ádám, és a vállműtéten áteső Fiola Attila is elutazott Telkibe.

Lang Ádám rendben van. Fiola Attilának a válla miatt még az ütközésekre kell figyelnie.

A szövetségi kapitány Szoboszlai Dominik kiemelt szerepéről is beszélt.

„Minden képessége meg van ahhoz, hogy az Eb-n is vezér legyen. A pályán szabadságot kap, de ez nem azt jelenti, hogy fegyelmezetlen lenne. Sőt, nagyon is felelősségteljes. De nálunk egyébként sincsenek sztárok, nincs különbség a futballisták között, mindenki egyenrangú.”

Marco Rossi elmondása szerint bármelyik riválissal szemben van esélyünk a győzelemre, ahogyan ki is kaphatunk.

„Amit mi meg tudunk tenni, az az, hogy a lehető legjobban felkészülünk, önbizalommal telve vágunk neki a tornának, és reméljük, hogy a szerencse is mellénk áll. Tudjuk, hogy a szurkolóink nagyon izgatottak, az elvárásaik pedig eléggé magasak. Büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re, de nemcsak azért utazunk el Németországba, hogy részt vegyünk a tornán, hanem azért is, hogy valami nagyszerű élménnyel ajándékozzuk meg magunkat és a magyar drukkereket.”

A magyar válogatott célja a csoportból való továbbjutás, a nemzeti csapat jövő kedden 20:45 órakor Dublinban Írország ellen, jövő szombaton 18:00-kor Debrecenben, Izrael ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC