nb1.hu

Marco Rossi őszintén reagált Sallai átigazolására

A török sajtónak nyilatkozott a szövetségi kapitány.

Mint ismert, Sallai Roland a napokban a Galatasarayhoz igazolt a Freiburgtól.

A transzferrel kapcsolatban ezúttal Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya mondta el a véleményét a török Fanatiknak.

„Szerintem ez a lépés nagyszerű volt számára. Az öt európai topbajnokság után a török élvonal az egyik, ami kiemelkedik a többi közül, hiszen a színvonal folyamatosan nő és nagyon jó játékosok érkeznek. Roland nagyon jó döntést hozott. 27 éves, és a pályafutása legjobb időszakában érkezett a Galatasarayhoz. Volt alkalmam beszélni vele az átigazolás előtt, és elmondtam neki, hogy szerintem remek döntést hoz. Jó teljesítményt várok tőle, hiszen az ő sikere a magyar válogatott számára is nyereség lesz.”

Rossi kiemelte, hogy szerinte Sallainak a beilleszkedéssel sem lesz gondja.

„Őszintén szólva: nincsenek látható gyengeségei, minden szempontból teljes értékű sztárjátékosként tudom jellemezni. Gyors és atletikus játékos, kiemelkedő technikával és robbanékonysággal, emellett remekül lő, remekül fejel és jók a meglátásai passzok szempontjából is a pályán. Fontos lesz, hogy milyen taktikát fog játszani a Galatasaray, ami meghatározza majd a helyét is. A csapatnak sok minőségi csatára van, Sallai pedig a jobbszélen, a balszélen és a csatárok mögött is tud játszani. Háromtámadós felállásban a szélen is játszhat, 3-5-2-ben és a 4-3-3-ban a szárnyakon, kétcsatáros játékban pedig lehet ő a visszavont támadó. Ugyanolyan meggyőző teljesítményre képes minden pozícióban, úgyhogy kíváncsian várom, hol fog szerepelni.”

A Galatasaray kedden a Gaziantepet fogadja a török bajnokságban.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC