nb1.hu

Marco Rossi: ki volt a legjobb magyar Boszniában?

Közeledés az A-ligában való bennmaradáshoz.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, a Bosznia-Hercegovina elleni 2–0-s győzelem után részletesen értékelte a mérkőzést a sajtótájékoztatóján. Kiemelte, hogy ezzel a győzelemmel a csapat rendkívül közel került az A-ligában való bennmaradáshoz.

A célkitűzés az volt, hogy legalább döntetlent érjenek el, de végül egy jelentős győzelmet arattak. Rossi hangsúlyozta, hogy nem érti azokat, akik alábecsülik a Nemzetek Ligája jelentőségét, hiszen annak révén korábban kijutottak az Európa-bajnokságra, és most, A-ligásként, könnyebb helyzetben vannak a selejtezők során. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a válogatott mérkőzések száma elenyésző, így nem ezek okozzák a játékosok túlterhelését.

Taktikai elemzés és támadási stratégia

Rossi kifejtette, hogy előzetesen számítottak arra, hogy a bal oldal lesz a támadások erőssége, mivel a két legtehetségesebb támadójuk, Sallai Roland és Szoboszlai Dominik, ezen az oldalon kapott szerepet. A bosnyák válogatott már a mérkőzés kezdetén komoly nyomást helyezett a magyar csapatra, de Rossi szerint a magyar válogatott megőrizte stabilitását. Mindazonáltal az olasz szakember kiemelte, hogy időnként túlságosan mélyen védekeztek, amelyen feltétlenül változtatniuk kell a jövőben.

A mérkőzés kiemelkedő játékosa

A mérkőzés legjobbjáról szóló kérdésre Rossi nem kívánt egyértelmű választ adni, mondván, hogy ez az újságírók feladata. Szoboszlai Dominik ezen a találkozón két gólt szerzett, és március óta először talált be a válogatottban. Rossi hangsúlyozta, hogy nem várhatják el tőle, hogy minden mérkőzést az ő góljaival nyerjenek meg; az egész csapatnak támogatnia kell Szoboszlait, hogy mindig hasonló szintű teljesítményt nyújthasson.

Bosznia-Magyarország: Ki volt a mezőny legjobbja? Hárman emelkedtek ki!

Történelmi jelentőségű mérföldkő

Rossi elmondta, hogy a bosnyákok elleni győzelemmel megelőzte Sebes Gusztávot a magyar válogatott kispadján ülve, és már csak Baróti Lajos rendelkezik több mérkőzéssel ezen a poszton. Hangsúlyozta, hogy soha nem gondolta volna, hogy ilyen eredményt érhet el, és nem tartja magát Sebes Gusztáv vagy Baróti Lajos szintjén. Büszkeséggel tölti el, hogy immár több mint hat éve töltheti be a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját, de az önmaga másokhoz való hasonlítása itt véget ér. Ha valaki ennek ellenére arrogánsnak tartaná őt, az szerinte hibát követ el.

Fejlődés a szeptemberi mérkőzésekhez képest

A szeptemberi Nemzetek Ligája mérkőzésekhez képest tapasztalt fejlődésről Rossi elmondta, hogy Magyarországon sokan a csapat hiányosságait keresik, akár vereségről, akár győzelemről van szó. Ha kikapnak, az a probléma, ha nyernek, akkor az, hogy miért nem voltak még jobbak. Rossi célja, hogy folyamatos fejlődést érjenek el a csapat játékában. A mostani mérkőzésen például rengeteget dolgoztak a labdaszerzéseken, és bár labda nélkül talán jobban teljesít a csapat, Rossi szerint elengedhetetlen, hogy a magyar válogatott reálisan mérje fel a helyzetét. Nem mérhetik magukat olyan komoly válogatottakhoz, mint Anglia vagy Németország, akiket ugyan sikerült legyőzniük az előző Nemzetek Ligájában, de a magyar csapat még nem áll azon a szinten.

Kilátások a novemberi mérkőzésekre

A közelgő novemberi mérkőzésekről Rossi elmondta, hogy természetesen a cél a győzelem, de a valós helyzetet is szem előtt kell tartaniuk. Ha a hollandok ellen ugyanazzal az agresszivitással lépnének pályára, mint szeptemberben a németek ellen, akkor az a mérkőzés akár súlyos vereséggel is végződhetne. A realitás talaján kell maradniuk, és bízniuk abban, hogy a szerencse is melléjük áll. Papíron rendkívül nehéz feladat vár rájuk, de minden tőlük telhetőt meg fognak tenni a siker érdekében.

NEMZETEK LIGÁJA 4. FORDULÓ
A3-AS CSOPORT

Bosznia-Hercegovina–­Magyarország 0–2 (0–1)

Zenica, Bilino Polje Stadion, 8392 néző. Vezette: A. Taylor (angol)

BOSZNIA-HERCEGOVINA: Vasilj – Gazibegovic (Omerovic, a szünetben), Bicakcic, Katic, Kolasinac – Gigovic (Huseinbasic, 64.), Tahirovic (Saric, 79.) – Bajraktarevic, Hajradinovic (Basic, 79.), Burnic (Tabakovic, 64.) – Dzeko. Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Botka, W. Orbán, Fiola – Bolla (Gera D., 68.), Nikitscher, Schäfer (Nagy Á., 86.), Nagy Zs. (Szűcs Kornél, 86.) – Sallai R. (Gazdag, 68.), Szoboszlai D. – Varga Barnabás (Ádám M., 78.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Szoboszlai D. (38., 50. – a másodikat 11-esből)

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC