nb1.hu

Marco Rossi elárulta, meddig marad a magyar válogatott kapitánya

A magyar válogatott nem kezdte jól a Nemzetek Ligáját: Németországban csúnya vereséget szenvedett, Bosznia-Hercegovina ellen pedig hiába játszott sokkal jobban, a rengeteg kihagyott helyzet miatt csak egy sovány 0-0 jött össze. A magyar szövetségi kapitány, Marco Rossi a molcsapat.hu-nak adott terjedelmes interjújában a két találkozó elemzése mellett a válogatott jelenlegi helyzetéről és jövőjéről is beszélt.

„Voltam már vidámabb. Elég régóta vagyok már a futballban, hogy tudjam, egy hullámvasút a játék. El tudom fogadni, ha nem nyerünk, és bár én mindig győzni akarok, egy vereséggel is meg tudom kötni a békémet. De nagyon nem mindegy, hogyan veszítünk.”

Rossi elmondta, hogy a bosnyákok elleni meccs miatt nem tud szemrehányást tenni a játékosainak, sőt nagyon büszke rá, hogy a csapat mentálisan túl tudta tenni magát az alig néhány nappal korábban beszedett csúnya pofonon.

Láttam a fiúkon azt a győzelmi vágyat, ami nagyon hiányzott Németországban. A múltban többször támogatott minket a szerencse, mostanában – és az alá az Eb is odatartozik – azonban kifejezetten balszerencsések vagyunk.

Fortuna mellett a Németország elleni súlyos vereségre visszatérvén a saját felelősségvállalására is kitért a magyar kapitány.

„Kulcskérdés az időzítés, nagyon fontos, hogy mindenre megtaláljuk a megfelelő pillanatot, én pedig rossz momentumot választottam. Talán nem is voltam elég tiszta és érthető az utasításaimban, és mivel minden az én felelősségem, természetesen vállalom a részemet a kudarcból.”

Rossi szerint nagyon fontos mérkőzés vár ránk októberben.

Tisztában vagyunk vele, hogy ha nem előzzük meg a bosnyákokat, azzal akár elúszhat a világbajnoki rájátszás, ezért is mondom azt, hogy a zenicai meccs lesz a legfontosabb. Nagyon nehéz dolgunk lesz, ott nagyon nehéz győzni, nekünk mégis meg kell vernünk őket.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a távozásáról szóló pletykákra is reagált.

„Szeretném leszögezni: nem vagyok az a fajta, aki egy nehéz helyzetben magára hagyja a csapatát. Jobbá akarom tenni a magyar válogatottat, mert egy nagyszerű utazáson vagyunk, és még nem értük el a plafont.”

„Másrészt élő szerződésem van, és amíg a munkaadóm nem mondja fel, én tiszteletben kívánom tartani. Szeretném minél jobban végezni a munkámat, és az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy nem mutatok rossz irányt.”

Az Eb-kiesés, főleg a módja nagyon megviselt, de amikor azt mondtam, át kell gondolnom a dolgokat, nem a kapitányi posztra céloztam. A csapatunk játékát, a korlátainkat, illetve azok áttörésének lehetőségét kellett fontolóra vennem, és ezt is tettem. Van még feljebb, és az én feladatom megtalálni, hogyan lehet oda eljutni.

A magyar válogatott legközelebb október 11-én Hollandiát látja vendégül, majd Bosznia-Hercegovinába utazik október 14-én.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC