nb1.hu

Már Olaszországban edz a magyar válogatott támadó

Az új edző pályára küldheti a Serie A-ban.

Horváth Krisztofer elhagyta Kecskemétet és visszatért az olasz élvonalban szereplő Torino FC csapatához. A magyar válogatott támadója ugyan ott volt az Eb-keretben, de kisebb sérülés miatt nem lépett pályára a kontinenstornán.

A zalaegerszegi nevelésű Horváth Krisztofer 2020 nyarán igazolt a Torino együtteséhez, de már egy évvel később visszatért Magyarországra. Először a Szeged, majd a Debrecen játékosaként szerepelt kölcsönben, majd két szezonon keresztül a Kecskemét csapatát erősítette. A 22 éves támadó 2023/24-es idényben 32 meccs 11 gólt szerzett és 5 gólpasszt osztott ki, amivel bekerült az Év Csapatába is.

Horváth a saját Instagram-sztorijában osztotta meg, hogy már Torinóban van, ráadásul az orvosi vizsgálatokon is túlesett.

Mivel a tavalyi szezon 9. helyén végző Torino az idény végén elköszönt Ivan Juricstól és a helyét a Veneziát az élvonalba juttató Paolo Vanoli vette át, Horváth jó eséllyel beverekedheti magát a kezdőcsapatba. Vanoli játékosként UEFA Kupát és Olasz Kupát nyert a Parmával, de a korábbi olasz válogatott balszélső megfordult többek között a Fiorentinában és a Rangersben is.

És ha már Parma: Horváth Krisztofer mellett a Parmával feljutó Balogh Botond közreműködésével két magyar válogatott játékos is pályára léphet a Serie A hamarosan induló szezonjában.

Balogh Botond: „A magyar játékosok egyénileg jobbak”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC