nb1.hu

Már mellőzheti a DVTK a drasztikusságát az átigazolási piacon

Hónapokon át térképezték fel az új érkezőket.

A DVTK fanatikus és nagyszámú szurkolótábora miatt gyakorlatilag mindig hiányozna az NB I-ből. Azonban az, hogy melyik csapat melyik osztályban játszik, a pályán dől el. Az őszi szezon után kijelenthető, hogy a mostani DVTK minden szempontból megállja a helyét az élvonalban.

MEGÚJULÁS

A legutóbbi NB II-es kiírásban a helyzet rendkívül egyszerű volt. Az élvonalba az a két csapat jutott fel, amelyeknek a legmagasabb volt a költségvetésük, és ennek megfelelően a legjobb a játékoskeretük is. És akkor még nem is beszéltünk a DVTK és az MTK egyéb előnyeiről…

Diósgyőrben a feljutás után gyakorlatilag teljesen megújult a játékoskeret. A klubvezetők ugyanis úgy gondolták, hogy légiósokkal eredményesebbek lehetnek az élvonalban. Az MTK viszont továbbra is főként magyar játékosokra támaszkodott, a két csapatot jelenleg 1 pont választja el egymástól a tabellán. Vagyis, megfelelő hozzáállás mellett mindkét út járható…

JÁTÉKOSKERETEK ÉRTÉKEI

Kuznyecov Szergej vezetőedző augusztus végén, a Kisvárda elleni győzelem után arról beszélt, hogy Bajúsz Endre sportigazgatóval 4 hónapon át válogatták ki az érkezőket. Vagyis, a DVTK egy olyan klub, ahol nem a sportigazgató dönt egyedül, és a vezetőedzőnek is van beleszólása az átigazolásokba.

A DVTK 13 légióst igazolt a nyáron, de fontos szempont volt, hogy a legjobb magyarok, akik az élvonalba segítették a klubot, maradjanak. Kuznyecov egyébként arról is beszélt, hogy a légiósoknak azt mondta, csak akkor játszanak, ha jobbak a magyaroknál.

JÓ RAJT

A sok érkező ellenére jól indult a Diósgyőr számára a bajnokság. Annak ellenére, hogy rögtön az elején hazai pályán kikapott a Puskás Akadémiától. Utána 3 győzelem és 1 döntetlen volt a mérleg, mígnem jött a másik feljutó, az MTK elleni rangadó.

Ezt a meccset a kék-fehérek nyerték meg. A találkozó lefújása után Kuznyecov a következőket válaszolta az NB1.hu kérdésére.

„Nyilván sokat kell még fejlődnünk, mert nemrég kezdtünk el közösen dolgozni az új játékoskerettel. A szünetet arra szeretnénk kihasználni, hogy még jobban megismerjék egymást az újak és a régiek. Ráadásul egy fizikai szintre kell hozni a futballistákat, mert az MTK ellen is látszott, hogy nem tudott mindenki egyformán teljesíteni.”

JÓ AZ NB I

A következő válogatott meccsek miatti szünetig a DVTK jó meccseket nyert meg otthon. Az Újpest elleni, idegenbeli fellépés is színvonalas volt, ám azt a csatát a lila-fehérek nyerték meg.

A meccset követően Kuznyecov a következőket mesélte az NB1.hu-nak.

„Ha ez lesz a legrosszabb meccs a mostani bajnokságban, akkor elmondhatjuk, hogy elég jó színvonalú az OTP Bank Liga. Bevállaljuk a támadó focit akkor is, ha tudjuk, hogy az nagy rizikóval jár. Előfordul, hogy a szerencse nem segít, mert egészen másként is alakulhatott volna a találkozó. Kielemezzük a mérkőzést, majd elkezdjük a felkészülést a következőre, sok munka vár ránk. A mai eredmény marad meg a történelemkönyvekben, azon már nem tudunk változtatni. De a második körben még nagyobb győzni akarással várjuk az Újpestet Diósgyőrben.”

Ezután nehezebb periódusa következett az újoncnak, mert az FTC, a Videoton és a Puskás Akadémia elleni mérkőzéseken csak egy pontot szerzett. A Mezőkövesd ellen kötelező volt a győzelem, a Pakstól meg bárki, bárhol kikaphat. Az ősz legfájóbb pontja viszont a ZTE elleni, hazai vereség lehetett.

Kuznyecov viszont a vereség ellenére is reálisan értékelt. És meg kell jegyezni: a szakember soha nem beszél félre, amiért külön elismerés illeti.

„3-0-ra kaptunk ki: hazai pályán szenvedtünk vereséget, ami elfogadhatatlan számunkra. A futball kegyetlenül megbüntetett minket, ha nem használjuk ki a helyzeteinket, akkor az ellenfél megteszi. Az első gólig nem játszottunk rosszul, de az ellenfél az első lövésével megszerezte a vezetést. Ilyenkor kell összeszedni magunkat, és még nagyobb akarással egyenlíteni. Hiányoltam az agresszivitást elöl, hátul pedig fegyelmezetlenek voltunk, és kaptunk még két gólt kontrából. A futball nem csak szép pillanatokból áll, ilyenkor kell erősnek lenni. Mindent megteszünk azért, hogy a legjobban felkészüljünk a következő mérkőzésre.”

ÚJABB ÁTIGAZOLÁSOK

A DVTK az utolsó két meccsén 4 pontot szerzett. Az MTK elleni találkozója is parádésra sikeredett. Főleg azért, mert mindkét csapat úgy érezhette, hogy két pontot otthagyott a pályán.

A mérkőzés lefújása után Kuznyecov már a téli átigazolási terveikről is beszélt.

„Azt tudjuk változtatni, ha elengedjük azokat, akik nem bírják a tempót, és olyanokat hozunk, akik tudnak magasabb szinten futballozni. Reméljük, el tudunk engedni néhány játékost, és a helyükre tudunk hozni mást, ez tudna minket segíteni tavasszal. De nehéz télen játékost igazolni, mert nehéz ingyen játékost találni, mindenkinek szerződése van, fizetni meg nem tudunk, de próbálkozunk.”

Pár nappal később a klubhonlapnak is hasonló témakörben nyilatkozott.

A csapat alapja megvan, de természetesen szeretnénk igazolni annak érdekében, hogy a saját játékstílusunkat tudjuk játszani, és néhány olyan labdarúgót hozni, akik fel merik vállalni a bátor támadójátékot, és megfelelnek az elvárásainknak.”

Diósgyőrben tehát ismét benne van a pakliban, hogy változik majd a játékoskeret összetétele. A nyári átigazolási szezonnal ellentétben most viszont nem annyira drasztikusan.

Ami viszont a legfontosabb, hogy Diósgyőrben végre rendben vannak az anyagi lehetőségek, a körülmények is megfelelőek. És ami még ennél is szívmelengetőbb a klub fanatikusainak az az, hogy jelenleg messze van attól a DVTK, hogy kiessen és hosszú időre újra az NB II-ben ragadjon.

Mert az ország egyik legjobb és legjobban szurkolni tudó táborának az élvonalban van helye!

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC