nb1.hu

Már bizonyított Debrecenben 20 ezer néző előtt a DVTK megbízott vezetőedzője

A bajnokcsapat otthonában diadalmaskodtak.

A DVTK szerda este közölte, hogy a vezetőség menesztette Kuznyecov Szergej vezetőedzőt. A klub vezetői azt is hozzátették, hogy a tavaszi szezon első meccsén, a Debrecen elleni vendégjátékon Simon Miklós vezeti majd a diósgyőri csapatot.

Simon korábban Kispesten dolgozott. A szakember 2008 telén érkezett a Budapest Honvédhoz, a Magyar Futball Akadémiára, dolgozott az összes korosztályos együttessel, majd volt a második csapat vezetőedzője, az első csapat segédedzője (Marco Rossi munkáját is segítette). Az első csapatot négy NB I-es és egy Ligakupa-mérkőzésen vezetőedzőként is irányította, míg 2020 októberétől 2023 januárjáig szakmai igazgatóként segítette a Magyar Futball Akadémiát.

Az irányítása alatt mutatkozott be az NB I-ben Botka Endre, de az MFA további válogatott tehetségei, Baráth Botond, Gazdag Dániel, Holender Filip és Vécsei Bálint is megfordultak a keze alatt. Gyakorlatilag az MFA összes, későbbi élvonalbeli labdarúgójával dolgozott együtt.

Simon tavaly nyáron vette át a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai irányítását. A szakember a 2013/14-es bajnokság utolsó négy mérkőzésén irányította a Honvédot az akkor még 16 csapatos NB I-ben. Marco Rossit váltotta a kispadon.

Simon irányításával a Kispest elsőként otthon kapott ki a Videotontól 1-0-ra, majd 4-2-es vereséget szenvedett Győrben, majd az MTK győzött a Bozsikban 2-0-ra. Az utolsó fordulóban, a végül, a bajnok DVSC otthonában 2-0-ra diadalmaskodott. A kispestiek úgy érkeztek Debrecenbe, hogy előtte nyolc bajnokin nem szereztek pontot, végül a kilencedik helyen zártak a bajnokságban.

A találkozóra 20 ezer néző volt kíváncsi.

JEGYZŐKÖNYV

DVSC-TEVA – Budapest Honvéd 0-2 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 20 000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Vernes (63.), Lőrinczy (93.)
sárga lap: Vernes (71.), Baráth (73.), Vécsei (90.)

Debrecen: Novakovic – Brkovic, Máté, Mészáros, Korhut – Bódi, Bouadla (Tisza 87.), Zsidai, Szakály P. – Kulcsár (Mihelic 67., Dombi 78.), Sidibe

Honvéd: Kemenes – Botka, Lovric, Ignjatovic, Baráth – Nagy, Csábi, Vernes (Lőrinczy 74.), Kapacina (Zivanovic a szünetben), Vécsei – Holender (Bobál D. 86.)

SIMON ÉRTÉKELÉSE

„Nagyon sokat tettünk, hogy itt ma nyerhessünk. Nyilván aki látta a mérkőzést, tudja, hogy szerencsénk is volt, de ez hozzátartozik futballhoz. Úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet. Gratulálok a Debrecennek a bajnoki címhez.”

FRISSÍTÉS: 9.58

DVTK: a megyei lap állítása szerint két fő ok miatt küldték el a vezetőedzőt

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC