nb1.hu

„Magyarországon ez nem volt jellemző” – akár a BL-ben is bemutatkozhat a magyar tehetség

A 18 éves középpályás bekerülhet az osztrák csapat Bajnokok Ligája-keretébe.

A Puskás Akadémiától a Bajnokok Ligájában szereplő osztrák élvonalbeli Sturm Grazhoz szerződő Kern Martin a Nemzeti Sportnak adott interjújában a beilleszkedésről és a célokról beszélt.

„Az első perctől kezdve barátságos velem mindenki, a társak segítőkészek és kedvesek. Christian Ilzer vezetőedző napokkal a kiutazásom előtt felhívott, érdeklődött, hogy vagyok, váltottunk néhány szót – lehet, ez a normális, de Magyarországon ez nem volt jellemző. Teljesen más közegbe csöppentem, mint odahaza, sokkal profibb a hozzáállás minden téren. Örülök neki, hogy szintet léphettem.”

A 18 éves magyar utánpótlás-válogatott középpályás 2023 februárjában debütált az NB I-ben és szeretne az osztrák Bundesligában bizonyítani Marco Rossinak is.

„Szeretnék mihamarabb bemutatkozni a Sturmban, az első fél évet, évet azonban arra szánom, hogy erőnlétileg elérjem azt a szintet, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy ebben a csapatban alapemberré váljak.”

Ha rendszeresen a kezdő tizenegyben kapnék helyet, lenne esélyem a válogatott közelébe kerülni.

Kern Martin posztriválisai is ugyanarra törekednek.

„Rombusz középpályát alkalmaz a szakmai stáb, és a négy kiadó helyre válogatott labdarúgók pályáznak. Rám a bal oldalon számítanak az edzések és az edzőmeccsek alapján, ahol a kilencszeres osztrák válogatott Alexander Prass-szal, illetve egy feltörekvő, huszonegy éves dán játékossal kell megküzdenem. Remélem, jól jövök ki a konkurenciaharcból, és lesz lehetőségem bizonyítani. Huszonkilenc tagú a keret, már azért is óriási a küzdelem, kit neveznek a meccsekre.”

A fiatal tehetség tisztában van vele, hogy nem hullhat minden azonnal az ölébe.

„Minden futballistának az az álma, hogy a BL-ben játsszon, én sem vagyok kivétel. Bízom benne, hogy ez megadatik, de nem vagyok magammal szemben türelmetlen.”

Kern a Midtjylland elleni 3-1-re megnyert barátságos mérkőzés második félidejében kapott lehetőséget

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC