nb1.hu

Magyarország-Szerbia: Rossi elárult egy nevet a magyar kezdőcsapatból

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott egyik legnagyobb erőssége a kiváló közösség, ezért a soron következő két sorsdöntő Európa-bajnoki-selejtező előtt a sérülések és a néhány játékosnál meglévő meccshiány ellenére sem akart kísérletezésbe kezdeni a keret összeállítását illetően – jelezte az M4 Sport.

Az M4 Sportnak nyilatkozó Rossi arra számít, hogy a szerbek ezúttal valamivel védekezőbb felállásban fognak játszani. „Arra számítunk, hogy Sergej Milinkovic-Savic nem a középpályán, hanem a támadó hármas egyikeként fog játszani. Az egyetlen kérdőjel bennünk Nemanja Gudelj pozíciója, nem tudjuk, hogy középen vagy a védelem közepén fog szerepelni. Ami a többi játékost illeti, szinte biztosak vagyunk a taktikai felállásukban, ugyanabban a rendszerben fognak játszani, mint mi.”

A szövetségi kapitány tisztában van azzal, hogy a papírforma a szerbek mellett szól, de a magyar csapat szerinte egyrészt képes lehet meglepetést okozni, másrészt akkor sincs tragédia, ha az ellenfél győz.

„Papíron a szerbek erősebbek, a keretük értéke háromszorosa a miénknek, de többször mondtam már, hogy más dolog a papírforma és a pálya. Az elmúlt három évben négyszer játszottunk ellenük, felkészülési és tétmérkőzést egyaránt. Kétszer nyertünk, volt egy döntetlenünk, viszont az egyetlen vereségünket pont az új Puskás Arénában szenvedtük el. Nem akarok kifogást keresni, de ahhoz a vereséghez a VAR óriási hibája is hozzájárult, hiszen a szerbek gólja előtt biztosan kezezés volt. Tehát még ha papírforma mellettük is szól, megvan a lehetőségünk nyerni. Természetesen az is benne van, hogy kikapunk, de akkor sem történik semmi. Nem szabad akkor sem butaságokat elkövetnünk, hiszen lesz még három mérkőzés hátra azt követően is. Ezeket most nem azért mondom, mert alibizni akarunk a mérkőzésen, mert nem. Jó úton haladunk, és ezen is kell maradnunk. Győzni akarunk Szerbia ellen, de egy jó csapattal játszunk és tiszteljük az ellenfelünket” – mondta.

Rossi a kezdőcsapatról is elárult egy-két részletet.

„Nagy különbség, hogy Willivel vagy Willi nélkül lépünk pályára, még akkor is, ha utóbbi már öt alkalommal előfordult. Ezeken négyszer nyertünk és egyszer kaptunk ki, éppen a szerbektől. De nem vagyunk pesszimisták, még úgy sem, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fognak hiányozni Willi képességei. Ezen a héten azon vagyunk, hogy a kispadról megtaláljuk a lehető legjobb opciót a helyettesítésére. Két nappal több időnk lesz együtt dolgozni, így mindenképpen azon leszünk, hogy olyan megoldást találjunk, ami tökéletes lesz mindenki számára. 

Bolla Bendegúz jó formában van, akár kezdhet is, de majd később döntünk erről, a bal oldalon viszont Kerkez Milossal fog felállni a válogatott, hiszen Nagy Zsolt hosszú kihagyáson van túl, 90 percre még nem áll készen, de csereként számításba vehető. Botka Endre helyzete „kicsit bonyolultabb, hiszen ő teljesen felépült, de nem játszik rendszeresen a Fradiban. Meglátjuk, milyen állapotban fog érkezni, hogy készen áll vagy sem.”

Rossi ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a meccshiány és a sérültek ellenére sem akart kísérletezni a szerbek és a litvánok ellen, mivel a magyar válogatott egyik legnagyobb erőssége az összeszokottság.

„Több olyan játékosunk is van, akik nem játszanak rendszeresen, de amiért ilyen játékosokat is behívtam, az az, hogy nincs túl sok választási lehetőségünk, hiszen az előttünk álló két döntő fontosságú mérkőzésen nem kísérletezhetünk. Olyan játékosokat hívtunk be, akik már hozzászoktak a stábhoz és a játékfilozófiánkhoz, szinte már megszokták, hogy együtt vannak Telkiben. A magyar válogatott tiszteletet vívott ki magának Európában és a szakma is arról beszél, hogy lassan jobban hasonlítunk egy klubcsapatra, mint egy válogatottra. Ez nagyon fontos, ez a közösség a mi előnyünk és ebből nem veszíthetünk.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC