nb1.hu

Magyar menetelés: Sallai duplázott és hőssé vált, Bolláék is továbbjutottak – videó

Sallai Roland két gólt szerzett, csapata, a Freiburg pedig hosszabbítást követően 3-2-re legyőzte a Lenst, így bejutott a nyolcaddöntőbe az Európa-ligában.

A 0-0-s odavágó után a francia együttes remekül kezdett Németországban, az első félidő végén 2-0-ra vezetett. A vendégek kapushiba után szereztek vezetést szűk fél óra elteltével, majd a szünet előtt egy előrevágott labdával indult meg Elye Wahi, aki jobbról befelé húzva átemelt a kapus fölött. A Freiburg sokat támadott, de eredménytelenül.

A 67. percben Sallai révén jött össze a szépítés, a magyar válogatott csatár egy balról érkező szabadrúgás után nagy erővel lőtte kapura a kipattanó labdát, amely több irányváltás után talált utat a hálóba. A magyar játékos a ráadásban, a 92. percben is gólt szerzett, ugyancsak kapu előtti kavarodás után került helyzetbe, 12 méterről lőtt és megint irányt változtatva jutott a kapuba a játékszer.

A hosszabbításban az osztrák Michael Gregoritsch passzolt a kapuba, helyzetbe kerüléséhez kellett az is, hogy Sallai megharcolt az egyik védővel. A magyar játékost a hosszabbítás első félideje után lecserélték, a német csapat másik magyar válogatott futballistája, Szalai Attila nem lépett pályára – jelezte az MTI.

Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:

Freiburg (német)-Lens (francia) 3-2 (0-2, 2-2, 3-2) – hosszabbítás után

gól: Sallai (67., 92.), Gregoritsch (99.), illetve Pereira da Costa (28.), Wahi (45+2.)

továbbjutott: a Freiburg, 3-2-es összesítéssel.

Mindeközben Bolla Bendegúz együttese, a svájci Servette bejutott a Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe, mivel gól nélküli első mérkőzés után csütörtökön 1-0-ra nyert a bolgár Ludogorec vendégeként.

A magyar válogatott játékos kezdőként 56 percet játszott és fél óra elteltével sárga lapot kapott.

Konferencia-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágó:

PFC Ludogorec (bolgár)-Servette FC (svájci) 0-1 (0-1)

gól: Cognat (6.)

továbbjutott: a Servette, 1-0-s összesítéssel

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC