nb1.hu

Magyar Kupa: egy öngól döntött a ZTE-Puskás Akadémia meccsen

Sokáig úgy festett, hogy tizenegyespárbajt hoz az első elődöntő.

ZTE-Puskás Akadémia 1-0 – hosszabbítás után

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: MESCHACK UBOCHIOMA

Elég aktívan futballozott a zalaegerszegi légiós, aki a meccs egyetlen góljából is főszerepet vállalt.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A MEG NEM ADOTT GÓL

Mocsi Attila az első félidő derekán fejjel bevette a felcsúti kaput, de nem tarthatott sokáig az öröme, mivel a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A visszajátszásból kiderült, hogy nagyon határeset volt ez a szituáció.

GÓL TÖRTÉNETE:

119. p.: Meschack iramodott meg, aztán az alapvonal közeléből középre tette a labdát, amely a menteni igyekvő Bartolec bal lábáról jutott a Puskás Akadémia kapujának a közepébe. 1-0!

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Puskás Akadémia a hétvégén a Kecskemétet fogadja a bajnokságban, a ZTE pedig a Kisvárdát látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

MOL MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ
ZALAEGERSZEG–PUSKÁS AKADÉMIA 1–0 (0–0, 0–0, 0–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2081 néző. Vezette: Vad II. István (Tóth II. Vencel, Garai Péter)
ZALAEGERSZEG: Demjén – Huszti A. (Lesjak, 110.), Mocsi A., Kálnoki-Kis, Csóka D. (Grezda, 117.) – Szendrei N., Szalay Sz. (Kovács B., 102.),Tajti M. – Ubochioma, Ikoba (Németh D., 117.), Gergényi. Vezetőedző: Ricardo Moniz
PUSKÁS AKADÉMIA: Markek – Golla, Spandler, Bartolec – Corbu (van Nieff, 64.), Levi (Baluta, 89.), Favorov, Plsek (Slagveer, a szünetben), Ormonde-Ottewill – Colley (Zahedi, a szünetben), Gruber Zs. (Komáromi, 71.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Bartolec (119. – öngól)

Az MTI összefoglalója:

A Zalaegerszeg a 119. percben esett öngóllal győzte le a Puskás Akadémia csapatát a labdarúgó Magyar Kupa keddi elődöntőjében.

A ZTE 2010 után, története során másodszor játszhat a sorozat fináléjában.

A gól nélküli első félidőben mindkét együttesnek megvoltak a lehetőségei, a hazaiak egy lesgólt is szereztek, amely szabályosnak tűnt, a kupában azonban nincs VAR-technológia a videós bizonyítékra.

A fordulást követően egyértelmű fölénybe került a ZTE, bár igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni. A Puskás Akadémia a rendes játékidőben mind az öt cseréjét elhasználta, de a játéka nem újult meg.

A hosszabbítás utolsó előtti percében Ubochioma futotta le védőjét a jobb szélen, középre adását Bartolec kirúghatta volna a gólvonal előtt, a labda azonban felpattant, így a védő gyakorlatilag sípcsonttal a hálóba továbbított, eldöntve ezzel az összecsapást.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC