nb1.hu

Litvánia-Magyarország: az év meccse most jön Rossi szerint

A meccs előtti sajtótájkoztatón Marco Rossi mellett Szalai Attila válaszolt az újságírók kérdéseire.

Kedden este Litvániában lép pályára a magyar válogatott, ahol egy győzelemmel kiharcolhatja a csoportelsőséget. A szerbek ellen készülő keret két fővel fogyatkozott meg, Kalmár Zsoltra a piros lapja miatt nem számíthat Marco Rossi, míg Balogh Botond az U21-es válogatotthoz csatlakozott. A mester szerint ha valami jól működik, azon nincs értelme változtatni, inkább tovább kell csiszolni, ami már eddig is működött.

A magyar szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy minden játékos egészséges, és továbbra is nagy hangsúlyt kap a regeneráció annak érdekében, hogy a keret minden tagja a lehető legjobb állapotba kerüljön a holnapi mérkőzésre.

„Két napja még hatalmas iramú meccset játszottunk, ez természetesen még benne van a lábakban, de biztos vagyok benne, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen a játékosok fél lábbal is vállalnák a játékot. Az év meccse előtt állunk, hiszen jelentős mérföldkő lehet a magyar labdarúgás történetében, ha két körrel a selejtezősorozat vége előtt egyenes ágon kijutnánk az Európa-bajnokságra.”

A védelemben remekül teljesítő Szalai Attila arról beszélt, hogy a klubcsapatánál változott a helyzete a korábbiakhoz képest, hiszen az utóbbi időszakban nem kapott bizonyítási lehetőséget. Az viszont semmit sem változott, hogy továbbra is minden egyes meccsen igyekszik a legjobbját nyújtani, sőt még inkább ég benne a bizonyítási vágy.

„A labdarúgás mindig a jelenről szól, nem számít, mi volt tegnap, mit játszottunk hazai pályán a litvánok ellen, azzal az eredménnyel már nem kell foglalkozni. A tanulságokat természetesen le kell vonni, de az adott feladatra fókuszálunk. Az a célunk, hogy idegenben is jó eredményt érjünk el Litvánia ellen.”

A Litvánia elleni összecsapás kedden 20:45-kor kezdődik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC