nb1.hu

„Lisztes egy zseni, de…” – Sigér különös titkot árult el a szupertiniről

A 32 éves játékos saját magát is jellemezte: "Igazából az az én extrám, hogy egyszerűen kell játszanom."

A 32 éves Sigér Dávid, úgy tűnik, az új Fradi-edző Dejan Sztankovicsnál is fontos játékos lesz. A 17-szeres válogatott középpályás végigjátszotta a Nagyecsed elleni, 8-0-ra megnyert Magyar Kupa-meccset, a Konferencialigában pedig az 52. perctől, csereként beállva próbált stabilitást adni csapatának. Sigér a Csukaricski elleni találkozó után arról is beszélt, hogy mire viheti a szerinte futballistazseni Lisztes Krisztián, akit az idősebb játékosok igyekeznek tanácsokkal segíteni.

Remélem, úgy értékelik majd a játékomat, hogy tudtam segíteni a csapatnak. Én jól éreztem magam a pályán

– nyilatkozta Sigér Dávid magyar újságíróknak a szerb Csukaricski elleni mérkőzés után, amelyet 0-1-ről sikerült megfordítania 3-1-re a magyar bajnoknak.

A szünetben már 2-1-re vezetett a Fradi, de azért nem volt sima az első 45 perc. A hazaiak gólját les miatt érvénytelenítette a VAR, majd egy megítélt FTC-büntetőt is visszavont a videobíró, mindemellett sok szabálytalanságot is láthattak a Groupama Aréna nézői. „Az első félidőben nagyon sok idegőrlő szituáció volt, amikor azt éreztük, hogy meglehet a vezetés. ‘Na, akkor elveszik a gólt, nem lesz büntető?’ – gondoltuk magunkban. Voltak olyan helyzetek, amelyekből lelkileg jól kellett kijönnünk, és nem volt szabad lehajtanunk a fejünket.”

Egyszerű, de nagyszerű

Sigér úgy érzi, egy kifejezetten jó csapat ellen játszott az FTC. „Főleg az első félidőben érezhető volt, hogy a szerbek megnehezítik a dolgunkat nagyon. Készen álltak arra, hogy a labdajáratásnál kiugorjanak a falból és labdát szerezzenek. Amikor pedig eljutottak a kapunkig, veszélyesek is voltak, sikerült is gólt szerezniük. Ők rúgták meg az első gólt, amire mindig nehéz válaszolni, és egy ilyen helyzetből felállni mindig nagyobb dolog, mint amikor te rúgod az első gólt, majd lezárod a mérkőzést. Örülök, hogy a csapat meg tudta mutatni az erejét, és egy jó három ponttal tudtuk elkezdeni a Konferencialiga-csoportkört.”

Sigér Dávid Ferencváros

Sigér egyszerű, de nagyszerű játékot mutatott a beállása után. „A védelem előtt sikerült többször is tisztán szerelnem, de ez a feladatom 6-osként, nem is várnak tőlem többet.”

Meg kell szereznem a labdákat, egyszerűen kell játszanom úgy, hogy stabilitást adjak a csapatnak. A második félidőben ezt nagyjából sikerült is megvalósítani, semmi extrát nem vártak el tőlem. Igazából az az én extrám, hogy egyszerűen kell játszanom.

Az ötszörös bajnok középpályással a soraiban még növelni tudta az előnyét a hazai csapat. „Azt az utasítást kaptuk, hogy nagyon higgadtan, nyugodtan játsszunk, járassuk a labdát, igenis legyen önbizalmunk, és higgyünk abban, hogy még fogunk rúgni gólt. De ne az legyen az elsődleges, hogy kimegyünk, és bedaráljuk az ellenfelet, hanem, hogy nyugodtan járassuk a labdát, mert akkor jönni fognak a lehetőségek. Ez így is lett. Sokszor éreztem azt a második félidőben, hogy az ellenfél nem tudta már eldönteni, hogy most jöjjön, maradjon. De amikor kijött, akkor kipasszoltuk őket, és viszonylag jól sikerült a pozíciókat felvennünk. Sikerült itthon dominálnunk, és egy magabiztos győzelmet aratnunk annak ellenére, hogy nehezen indult a mérkőzés egy egyébként jó csapat ellen.”

„Tőlük jött a jó szurkolás, tőlünk jött a jó eredmény”

Sigér reméli, hogy a szurkolók elégedettek azzal, amit csütörtök este láttak a Groupama Arénában. „Mi próbáltunk a pályán mindent megtenni, ami minket illet. Köszönjük szépen a szurkolóknak a támogatást, ez nagyon fontos volt. Szerintem ez oda-vissza működött: tőlük jött a jó szurkolás, tőlünk jött a jó eredmény. De hellyel-közzel a jó játék is, remélem, hogy még sok ilyenben lesz részünk. Ezt a győzelmet jó kezdésnek érzem.”

A középpályás szerint hamarosan a drukkerek is megismerhetik, milyen edző valójában Sztankovics.

Remélem, hogy ha kellő figyelemmel követik a mérkőzéseket a szurkolók, akkor előbb-utóbb kialakul bennük az a kép, hogy mit vár el a csapattól az edző, és mi az, amit mi meg tudunk ebből valósítani a pályán. Bizakodom, hogy ez a lehető legtöbbször jó eredménnyel fog társulni, és kialakul a szurkolókban is egy jó kép az edzőről.

A meccs elejétől kezdve próbáltuk megvalósítani, amit az edző kért. Többen két hétig is gyakoroltunk vele, de a válogatottba meghívott játékosoknak sokkal kevesebb idejük maradt erre. Próbáltuk megvalósítani azt a taktikát, amit kért, és ezen belül mindenki próbálta a saját egyéniségét is beletenni a játékba.”

Mire viheti Lisztes Krisztián?

Az NB1.hu megkérdezte Sigért, milyen játékosnak tartja a szintén csereként beállt Lisztes Krisztiánt, a magyar labdarúgás új tinisztárját.

Lisztes Krisztián Ferencváros
MTI-fotó: Illyés Tibor

„Krisztián számára a határ a csillagos ég. A képességeit illetően egy zseni a srác. Mi próbáljuk őt a jó úton tartani és a jó irányba terelgetni.

A könnyedségéből, a nagyon laza életfelfogásából adódik, hogy ennyire jó tud lenni a pályán. Mi, idősebb labdarúgók és a stábtagok igyekszünk ajánlásokkal segíteni őt, reméljük, hogy ezekből sokat megfogad.

Ebből egy olyan jó egyensúly jöhet ki, ami hozzásegítheti, hogy minél többet ki tudjon hozni ebből a tehetségből. Mert ez a tehetség tényleg nagyon ritka, ami megadatott neki.”

Győzni Firenzében? Nem árt az óvatosság!

Hogy milyen egyensúlyról beszél Sigér, az abból is leszűrhető, ahogyan a rutinos játékos kommentálta Lisztesnek azt a nyilatkozatát, mely szerint a Fradi győzni megy Firenzébe.

„Ez így jól hangzik, nagyon örülnénk egy győzelemnek. Most tisztelettel felkészültünk az ellenfélből, de a Fiorentina esetében a tisztelet mellett még az óvatosság is bőben bejöhet a képbe. Az ellenfélnél lesznek olyan játékosok, akik többet ki tudnak hozni egyes helyzetekből, ha annyi területet hagyunk nekik, mint a Csukaricski ellen egyszer-kétszer megtettünk.

Nem fogunk sem hátradőlni, sem pedig hagyni, hogy az ellenfél azt csináljon velünk, amit akar. De azért tisztában kell lennünk azzal, hogy a Fiorentina a párharc esélyese.

Ugyanakkor tény, hogy az F csoport élén a Fradi áll, hiszen a Genk-Fiorentina meccs 2-2-re végződött. „Jelenleg igen. Reméljük, hogy ez sokáig így lesz, vagy akár így is marad. Egyértelmű, hogy nagy céljaink vannak, de azért nagyon csínján kell bánni a túl merész kijelentésekkel, nehogy a visszájára forduljon.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC