nb1.hu

Letették a névjegyüket: fontos győzelem után értékeltek a Vasas visszatérői

Gera Zoltán is megdicsérte őket.

A Merkantil Bank Liga egyik legnagyobb rangadóján a Vasas 3-1-re győzött a Kisvárda ellen az Illovszky Rudolf Stadionban az első fordulóban. A piros-kékek sikeréhez jelentősen hozzájárult a két visszatérő játékos, a harmadik gólt szerző Könyves Norbert és a középső védő, Iyinbor Patrick.

Mindkét játékos csereként lépett pályára. Könyves Norbert a 65. percben váltotta Radó Andrást, aki góllal, gólpasszal és remek mezőnyjátékkal a mérkőzés legjobbja volt. Könyves a 86. percben szerezte meg a meccs harmadik gólját. Iyinbor Patrick a 43. percben állt be a megsérült Otigba Kenneth helyére.

REAKCIÓK

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az NB1.hu megkérdezte Gera Zoltánt, az angyalföldiek vezetőedzőjét a két visszatérő játékos teljesítményéről. Gera a következőket válaszolta.

Gera Zoltán

„Patrick és Norbi érkezése nagyon pozitív hangulatot hozott a csapatnak, és ez azonnal érezhető volt. Mindketten jó személyiségek, alázatos játékosok, akikre szükségünk van. Nem akarom kihagyni a többi új érkezőt sem, mert ők is szépen beilleszkednek. Az említett két játékos viszont egyből főszereplő lett. Patrick sokat tett hozzá a játékunkhoz Kenny kiesése után, ami nagyon fontos volt. Norbi rutinjára és tapasztalatára már most is nagy szükségünk volt.”

A két játékos az alábbiakat nyilatkozta a Vasas honlapjának.

Könyves Norbert

„Fontos volt, hogy megnyerjük az első mérkőzést, így örülök, hogy győzelemmel kezdtük a bajnokságot, annak pedig különösen, hogy góllal vettem ki a részem a sikerből. Úgy érzem, könnyen ment a beilleszkedés, mindenkivel gyorsan megtaláltam a közös hangot, mind az öltözőben, mind a pályán is. Helyén kell kezelni a vasárnapi győzelmet, nem bízhatjuk el magunkat, de remek játékosok alkotják a keretünket, amely egyértelműen képes lehet a feljutásra. Főleg, ha a Kisvárda elleni teljesítményt és hozzáállást állandósítani tudjuk – akkor bárki ellen lehet esélyünk.

Természetesen ez a cél, már a most vasárnapi, Kazincbarcika elleni összecsapáson is, amely biztosan kemény meccs lesz, nem vehetjük félvállról. De egyértelműen itthon akarjuk tartani a három pontot és mindent meg is teszünk majd ennek érdekében.”

Iyinbor Patrick

Még ha kicsit szerencsétlen körülmények között is, de nagyon örültem, hogy újra lehetőségem volt pályára lépni az Illovszky-stadionban. Rendkívül jólesett a szurkolók fogadtatása, ezúton is köszönöm nekik a szeretetet és a támogatást, tényleg hazatértem.

„Gyorsan felvettem a meccs ritmusát, úgy érzem, segítettem a csapatot a teljesítményemmel, emiatt természetesen még boldogabb volt a visszatérésem, hiszen fontos rangadót nyertünk meg, ráadásul magabiztosan és megérdemelten. Letettük a névjegyünket a bajnokságban, megmutattuk, hogy komolyak a szándékaink, ezen az úton kell továbbmennünk a folytatásban is.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC