nb1.hu

Légiósok: nem tervez további mérkőzésekkel Turi Géza

Már csak az öregfiúkban lépne pályára a 49 éves kapus.

Jó érzéssel töltötte el, hogy 49 évesen bajnoki mérkőzésen védett, ám újabb szereplésekkel már nem számol a felnőtt csapatban Turi Géza, a feröeri bajnoki címvédő KÍ Klaksvík labdarúgócsapatának kapusedzője.

A Zalaegerszeggel 2002-ben magyar bajnok hálóőr a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) adatai szerint a világ legidősebb aktív futballistájává lépett elő másfél hete azzal, hogy 49 évesen és 64 naposan szerepelt a HB Tórshavn ellen idegenben vívott és 1-0-ra megnyert bajnokin.

 

„Jó érzés, hogy még ennyi idősen is kapuba tudtam állni és a teljesítményemmel segíteni is tudtam a csapatnak – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Turi Géza, hozzátéve, hogy nem csupán mindennap edzést tart, hanem ő maga is edz, így volt olyan formában, hogy védeni tudott a bajnoki rangadón. – Elég kevés kapusunk van, ezért edzésen előfordul, hogy védenem kell.”

Turi szerint az, hogy kapott gól nélkül zárt, elsősorban nem a saját, hanem csapattársai érdeme, akik végig úgy dolgoztak, hogy a rivális ne tudja igazán „kellemetlen helyzetbe” hozni őt. Azt is elmondta, hiába volt jó érzés az élvonalban védeni, nem tervez újabb szereplést.

 

„Ez csak egy egyszeri eset volt. Nem hiszem, hogy a közeljövőben még egyszer megtörténik. Próbálunk most már úgy sakkozni, hogy mindig két bevethető kapusunk legyen, akármilyen probléma fordul is elő. – jegyezte meg a tréner. – Nem tervezem, hogy beálljak még egyszer. Maximum az öregfiúk csapatban tudnám elképzelni magam a jövőben.”

 

A IFFHS statisztikája szerint a feröeri futballtörténelem korábbi legidősebb játékosa a szintén kapus lengyel Waldemar Nowicki volt, aki 2008. szeptember 14-én 47 évesen és 235 naposan állt a háló előtt. Nemzetközi szinten pedig a bolgár kapus, Georgi Petkov vezette a korelnöki listát, aki idén áprilisban 47 évesen és 27 naposan lépett pályára a szófiai Slavia színeiben.

 

Turi Géza rekordja a legutóbbi Hétközi Fordulóban is téma volt.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC