nb1.hu

Lecsapott a Puskás Akadémia korábbi portugál védőjére az Újpest

A rutinos légiós ingyen érkezett a lila-fehérekhez.

A portugál élvonalból igazolt az NB I-et is megjárt védőt az Újpest FC. A 28 éves Joao Nunes 2020 nyarától két szezonon keresztül játszott a Puskás Akadémiában belső védőként, de a védelem jobb oldalán, valamint védekező középpályásként is bevethető.

Joao Aniceto Grandela Nunes Portugáliában, Setúbal városában született, és 2005-ben került a lisszaboni Benfica utánpótlásába. 2016-ban a lengyel élvonalba igazolt, ahol a Lechia Gdańsk játékosa lett. Az északi gárdával egy ízben elhódította a Lengyel Kupát, majd 2019-ben a görög sztárcsapathoz, a Panathinaikoszhoz igazolt. A görögöknél egy szezont húzott le, mielőtt megvásárolta a játékjogát a Puskás Akadémia.

A felcsúti csapatban két évig szerepelt meghatározó belső védőként, majd elhagyta Magyarországot, és hazatért a Casa Pia együtteséhez. Az elmúlt 2 idényben összesen 45 találkozón jutott szóhoz a portugál első osztályban, és egyértelműen alapember volt a fővárosiaknál.

Joao Nunes számára nem ismeretlen az OTP Bank Liga, a magyar élvonalban is abszolút domináns játékot mutatott, nem véletlen, hogy – minden tétmeccset figyelembe véve – összesen 52 alkalommal lépett pályára a PAFC-ban. A rutinos védő a portugál utánpótlás-válogatottakban végig szerepelt, többek között olyan játékosokkal együtt, mint Bernardo Silva, Bruno Fernandes vagy André Silva.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC