nb1.hu

Lang Ádám Marco Rossi kéréséről és lecseréléséről is beszélt

Fontos dolgot emelt ki az Izrael elleni magabiztos győzelem után a rutinos játékos.

Ahogy korábban már jeleztük, a magyar válogatottnak remekül sikerült az Eb-főpróbája, hiszen az Izrael elleni felkészülési meccset 3-0-s győzelemmel zárta.

Varga-dupla, Szoboszlai-sérülés, magabiztos magyar győzelem

A lefújás után Lang Ádám természetesen boldogan értékelt, bár arra is rávilágított, hogy a svájciak elleni Eb-csoportmeccs minden bizonnyal teljesen más mederben fog zajlani.

„Az írek elleni vereség miatt nyilván maradt bennünk hiányérzet. A debreceni találkozó volt a főpróba, és ezúttal semmilyen kérdést nem akartunk hagyni. Nem akartuk azt a hibát elkövetni, hogy lagymatagon kezdjük a mérkőzést. Pénteken és az összecsapás előtt is azt kérte tőlünk a kapitány, hogy álljunk bele a meccsbe úgy, mintha már az Eb-n lennénk. Ez szerintem sikerült, mivel tudtunk dominálni, bár az ellenfélnél meghatározó játékosok hiányoztak. Összességében ez egy remek mérkőzés volt, így jó érzésekkel mehetünk majd Németországba. Mi domináltunk és mi diktáltuk a tempót. Minden szituációban mi döntöttünk arról, hogy felpörgetjük vagy épp lelassítjuk a játékot. Szerencsére a helyzeteket megfelelő százalékban használtuk ki, bár néhány lehetőséget azért kihagytunk. Azt érzem, hogy volt három gól különbség a két csapat között. Önbizalom szempontjából sem volt lényegtelen ez a meccs. A futballban mindenki az eredményt nézi. Az mindig jobb, ha rossz futballal nyersz egy góllal, attól, hogy brillírozol, de kikapsz. Ezúttal szerencsére a jó játék eredménnyel is párosult. Arra felhívnám a figyelmet, hogy a jövő heti mérkőzés teljesen más lesz” – fogalmazott a 31 éves védő. A gólokkal kapcsolatban elmondta, mindig próbálják az ellenfelek védelmének egyik oldalát megbontani. Hozzátette, a találatokhoz minőségi beadások, megfelelő érkezések és tökéletes befejezések is kellettek.

A nemzeti együttesünk viszonylag régen játszott olyan hazai meccset, amelyet nem Budapesten rendeztek meg. Lang szerint a Nagyerdei Stadionban is kitettek magukért a drukkerek.

„Szeretek Debrecenben játszani, gyönyörű a stadion és a környezet is. Még itt nem kaptam ki, ami szintén örömteli számomra. Nem lehetett panasz semmire, szerintem mindenki elégedett lehet” – nyilatkozta a labdarúgó, aki immáron 68-szor szerepelt a nemzeti együttesben.

Lang kezdett Izrael ellen, majd a második félidőben már nem játszott. Mindenkit megnyugtatott, hogy nem egészségügyi gond áll a csere a hátterében.

„Jól érzem magam, elővigyázatosságból cserélt le a kapitány, de bírtam volna még többet” – árulta el Lang, akitől megtudhattuk, hogy vasárnap mindenki a családjával töltheti a napot.

FRISSÍTÉS:

Bolla a klubváltása fontos aspektusát emelte ki, Nagy Ádám hatalmas fegyvertényről beszélt

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC