nb1.hu

Konferencia-liga: háromórás, elképesztő meccsen jutott tovább a Loki

Emberelőnyben játszotta végig a hosszabbítást a DVSC, végül a büntetők döntöttek.

 

A DVSC az Örményországban aratott 1-0-s győzelmével „megrajzolta az i betűt”, amelyre a pontot ma este hazai környezetben tehette fel a Kl-selejtező második körében. Persze nem lehetett lebecsülni az Alashkertet, mivel a kvalifikáció előző körében egy hazai 1-1-es döntetlen után 6-1-re nyert a montenegrói Arsenal Tivat otthonában.

A vendégek a tizennyolcadik percben bebizonyították, hogy ezúttal sem tettek le a továbbjutásról, hiszen egy szögletet követően Usztinov fejesét nem védte Megyeri Balázs. Egyébként a 10. minutumban Manrique közel járt ahhoz, hogy bevegye az Alashkert kapuját, ám éles szögből leadott bombája a kapufán csattant.

A második félidőben még nehezebbé vált a Loki helyzete, ugyanis a 67. percben Mimito lőtt a jobb alsó sarokba. Ez már nem igazán tetszett a szurkolóknak, akik ébresztőt fújtak. Szűk tíz minutummal később a Nagyerdei Stadionba kilátogató 10708 néző zöme kicsit fellélegezhetett, mivel Domingues passza után Dzsudzsák 11 méterről leadott lökete a bal alsóban pihent meg. Ekkor úgy festett, hogy hosszabbítás jön, ezen a kilépő Bárány változtathatott volna, de nem tudott élni a lehetőséggel. A hajrában megfogyatkozott az Alashkert, mivel a Dominguest buktató Kutalia pirosat kapott. A debreceniek nem használták ki a létszámfölényüket a rendes játékidőben, így következhetett a ráadás.

A túlóra első felvonásának végén igazi tűzijáték alakult ki a vendégek kapuja előtt: Bárány fejesét a léc „hárította”, a kipattanót a gólvonal közelében helyezkedő Mance nem tudta bepofozni. Az esetet követően Csancsarevicset ápolták, de nem kellett lecserélni az Alashkert kapusát.

A hosszabbítás második félidejében is megvoltak a nagy helyzetei a Lokinak, Oliveira a 118. percben ordító ziccert hibázott 6 méterről, ám jöttek a büntetők: a debreceniektől Bódi, Mance és Bárány sem hibázott, miközben Megyeri kettőt védett.

A találkozó a különböző hosszabbítások és ápolások miatt két perc híján kereken három órán át tartott.

A hajdúságiaknak ez volt a 100. meccsük a nemzetközi porondon, a szép mérföldkövet pedig győzelemmel ünnepelték. A Loki a következő körben az osztrák Rapid Wiennel találkozik.

Konferencia-liga-selejtező, 2. forduló:
DVSC-Alashkert 1-2, tizenegyesek után 3-1

Nagyerdei Stadion, 10 708 néző. Vezette: Robert Schröder (német).

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Manrique (Joao Oliveira, 117.) – Lagator, Loncar (Mance, 99.) – Szécsi (Domingues, 73.), Dzsudzsák, Kyziridis (Bódi, 65.) – Dorian Babunski (Bárány, 73.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Alashkert: Cancarevic – Ustinov, Carrillo (Yadigaryan, 109.), Voskanyan, Muzek – Flores (Mensah, 89.), Wbeymar (Gareginyan, 83.), Khurtsidze (Grigoryan, 106.), Mimito, Racines (Fatai, 61.) – Agdon (Kutalia, 61.). Vezetőedző: Vahe Gevorgyan.

Gól: Dzsudzsák (77.), illetve Ustinov (18.), Fatai (67.).

Sárga lap: Romanchuk (63.), Bárány (84.),, illetve Racines (24.), Carrillo (49.), Fatai (87.), Flores (90.), Gareginyan (111.)

Kiállítva: Kutalia (87.).

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC