nb1.hu

Konferencia-liga: a Vidi hiába kapcsolt feljebb a második félidőben

A ráadásban jött a csattanó.

A Fehérvár FC egygólos vereségbe futott bele a múlt héten az Omonia Nicosia otthonában. A Vidi szerdán hazai környezetben dolgozhatta volna le a hátrányát a Kl-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján.

A vendégek nem csupán arra törekedtek, hogy megőrizzék a minimális fórjukat, így a meccs elején Tóth Balázsnak több védést is be kellett mutatnia. Aztán a 14. percben újra fellélegezhettek a Vidi-szurkolók, hiszen Maric fejese a kapufán csattant. Az első félidő derekához közeledve a hazaiaknál is feljegyezhettünk pár próbálkozást, majd a 28. minutumban egy jobbról érkező centerezés után Semedo köszönt be. Az Omonia légiósa a túlzott gólöröme miatt még egy sárgát is begyűjtött. Nagyjából tíz perccel később megint Semedo veszélyeztetett, ám ekkor Tóth Balázs eszén nem tudott túljárni.

A szünetben hármas cserével próbálta felrázni a csapatát Pető Tamás: Huszti, Babos és Kovács Patrik kapott bizonyítási lehetőséget. A második játékrészben magasabb fokozatba kapcsolt a Vidi, ennek köszönhetően főleg a vendégek térfelén zajlott a küzdelem. Hiába az előrelépés, ennek ellenére az eredmény nem változott, sőt, a ráadásban Kakoullis egy kipattanót közelről bekotort, ezzel beállította a 0-2-es végeredményt. Az Omonia várhatja az NK Osijek-Zira párharc továbbjutóját, míg a fehérváriak búcsúztak a nemzetközi porondtól. A ciprusi gárdában egyébként nem lépett pályára a 70-szeres magyar válogatott védő, Lang Ádám.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Fehérvár FC-Omonia (ciprusi) 0-2 (0-1)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3840 néző, v.: Jakob Kehlet (dán)
Továbbjutott: az Omonia kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel.
gólszerzők: Semedo (28.), Kakulli (95.)
sárga lap: Serafimov (73.), illetve Semedo (28.)
Fehérvár FC: Tóth – Melnyik (Huszti, a szünetben), Serafimov, Spandler, Milicevic – Katona (Kovács M., 75.), Bedi, Csongvai, Pető (Babos, a szünetben) – Christensen (Stefanelli, 57.), Holender (Kovács P., a szünetben)
Omonia: Fabiano – Dionkou (Maszurasz, 92.), Panajotu, Coulibaly, Hammasz – Erakovic (Kuszulosz, 82.), Maric – Simic, Alioum (Haralampusz, a szünetben), Semedo (Atzili, 82.) – Stepinski (Kakulli, 91.)

FRISSÍTÉS:

Konferencia-liga: a Vidi búcsúja után nem fogta vissza magát Pető Tamás

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC