nb1.hu

Kölcsönadta magyar tehetségét a Puskás Akadémia

Negyedik helyen végzett az előző bajnokságban a Puskás Akadémia, így a nyáron nincsen nemzetközi tétmeccse a felcsúti csapatnak. Érdekesség, hogy az átigazolási szezonban az érkezők között eddig csak olyanokat találni, akik kölcsönadásból tértek vissza.

Távozója viszont annál több van a Puskás Akadémiának, a klub sajtóosztálya nemrég ismét bejelentett egy kölcsönadást.

ÍME, A BEJELENTÉS:

„19 esztendős középpályásunk hosszabbított klubunkkal, és a következő szezont kölcsönben a Tisza partján tölti.

Kocsis Dominik 2017-ben került intézményünk „látóterébe”, a Puskás Akadémia mezét 2019-ben öltötte magára. Tehetsége gyorsan megmutatkozott, a 2020-2021-es szezonban a második csapatban is pályára lépett, és „ha már ott volt”, gólt is szerzett. A következő kiírásban már hét találattal járult hozzá a Puskás Akadémia FC II ötödik helyezéséhez, majd tavaly nyáron újabb szintet lépve az NB II-ben szereplő Aqvital FC Csákvárhoz került egy évre kölcsönbe. Közben a korosztályos válogatottakban is sikeresen megállta a helyét, az U18-as, U19-es és az U21-es alakulatba is számos alkalommal kapott meghívást. Júniusban visszatért hozzánk, és újabb egy évre kötelezte el magát klubunkkal. Az NB I-es csapat első nyári felkészülési mérkőzésén is keretben volt, a legújabb fejlemények szerint pedig a 2023-2024-es bajnokságot a Merkantil Bank Ligában szereplő Tiszakécskei LC színeiben kezdi meg, kölcsönszerződése egy évre szól.”

Hornyák Zsolt csapata Diósgyőrben kezd a jövő hétvégén rajtoló új bajnokságban.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK

Kölcsönből visszatérők:

Auerbach Martin (Csákvár), Farkas Bendegúz (Nyíregyháza Spartacus), Kirilo Janyickij (Csákvár), Jevhenyij Kicsun (Gyirmót), Kiss Norbert (Tiszakécskei FC), Major Marcell (Nyíregyháza Spartacus), Ominger Gergő (Csákvár), Tamás Nándor (Csákvár)

Távozók:

Alaxai Áron (Nyíregyháza Spartacus), Alexandru Baluta (FCSB), Kiss Tamás (Újpest), Yoëll van Nieff (Mumbai City), Spandler Csaba (Fehérvár FC)

Kölcsönbe távozók:

Bakti Balázs (Vasas FC), Kocsis Dominik (Tiszakécske), Körmendi Kevin (Kisvárda), Mim Gergely (ZTE), Artem Nahirnij (Mezőkövesd), Radics Márton (Szeged-Csanád GA)

Kölcsönből visszatért klubjához:

Sahab Zahedi (Zorja Luhanszk)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC