nb1.hu

Klopp köszöntötte Szoboszlait, már a debütálásra készül a magyar középpályás – reakciók, képek

Így telt az első napja új klubjában a magyar középpályásnak.

Vasárnap délután hivatalosan is bejelentette a Liverpool együttese, hogy leigazolta a magyar válogatott csapatkapitányát, Szoboszlai Dominokot. A 22 éves középpályás a nyolcast mezt fogja viselni. Szoboszlai bejelentése óta felfordult a világ a játékos körül. Reagált Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, de elmondta várakozásait Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője is. Összegyűjtöttünk minden fontos információt Szoboszlai bejelentésével kapcsolatban.

Jürgen Klopp Szoboszlairól:

“Mindenekelőtt köszöntöm Dominikot a klubnál! Tudom, milyen izgatott, hogy itt lehet, de fontos megértenie, hogy mi is ugyanolyan izgatottak vagyunk emiatt. Ellenfélként már találkoztunk vele, amikor a Salzburggal kellett megvívnunk a Bajnokok Ligájában, és már akkor látszott, hogy sok lehetőség rejtőzik benne. Akkor, tinédzserként is fantasztikus dolgokat mutatott, majd Lipcsébe ment, s fantasztikusan teljesített a Bundesligában. Ráadásul a magyar válogatott kapitánya is ő lett időközben, elképesztően fiatalon. Nem fogok túl sok mindent elárulni arról, milyen szerepe lesz a csapatban, de az biztos, hogy rengeteg örömöt okoz majd a szurkolóknak, minket pedig jobb eredményekhez fog segíteni. Ami fontos, hogy nincs nyomás rajta, még mindig nagyon fiatal. Sokat fog még fejlődni, ezért tanácsos türelmesnek lennünk, és időt kell adjunk arra, hogy kibontakoztassa tehetségét.”

„Szoboszlai szerződtetése remek hír számunkra, nagyon hálás vagyok mindenkinek a klubnál, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez létrejöhessen. Ez olyan igazolás, ami egyszerre szól a jelennek és a jövőnek…” – mondta a német vezetőedző. 

Szoboszlai elbúcsúzott a Leipzigtől:

“Intenzív és mindenekelőtt sikeres néhány év volt az RB Leipzignél. Rengeteg emberrel találkoztam a pályán és azon kívül is, akik valóban segítettek a fejlődésemben. Lipcsében értem be, és sokat tanulhattam, ezért sokat köszönhetek a klubnak. Amikor 2021-ben Lipcsébe kerültem, nehéz időszak volt számomra, mivel a sérülés miatt nem tudtam úgy segíteni a csapatnak, ahogy szerettem volna. De bíztam benne, hogy vissza fogok térni és megmutathatom, hogy mit tudok. Köszönöm a csapatnak, mindenkinek a klubnál és különösen a szurkolóinknak. Nagyon sokat értünk el az elmúlt két évben. Ezek az élmények és sikerek veletek maradnak, és nagyon büszke vagyok arra, hogy ennek a csapatnak és ennek a különleges történelemnek a része lehettem. Új fejezetet kezdek Liverpoolban, és ez nagyszerű lehetőség számomra Angliában, hogy megtegyem a következő lépést”  – búcsúzott a labdarúgó. 

Szoboszlai Dominik első nyilatkozata Liverpool játékosként:

“A Liverpool egy igazán történelmi klub, nagyon jó játékosok, jó edzők alkotják. Számomra tökéletes a következő lépés megtételéhez a klub. A szurkolók, a stadion, minden nagyon jó. Jürgen Klopp, ahogy mondtam 2022-ben a világ egyik legjobb edzője. Tetszik a személyisége és az amilyen sikereket elért az utóbbi időben. Már alig várom, hogy vele dolgozhassak és persze azt hogy végre bemutatkozhassak az Anfielden”- mondta a klub hivatalos oldalának Szoboszlai.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC