nb1.hu

Kizárnák hazája bajnokságából, meccs nélkül továbbjuthat a Puskás Akadémia a Kl-ben

Az ukrán liga a szövetség válaszára vár.

Korábban írtunk róla, hogy ultimátumot kapott a Dnipro-1 az ukrán ligától.

Alig maradt játékosa, ultimátumot kapott a Puskás Akadémia Kl-ellenfele

Mivel a jelentős anyagi gondokkal és játékoshiánnyal küszködő klub hetek óta nem reagált a megkeresésekre, az ukrán Premier Liga közleményt adott ki a Dnipro-1 jelenlegi helyzetével kapcsolatban:

„Mivel a számos jól ismert problémával szembesülő SC Dnipro-1 nem adott ki közleményt, hogy a 2024/25-ös szezonban nem kíván indulni, de nem reagált a hivatalos levelekre sem, napirendre került a jövőjének megvitatása. A ligában való indulás elbírálása egyedül az ukrán szövetségen (UAF) múlik, a bajnokság vezetősége a lehető leggyorsabban felveszi a kapcsolatot a szövetséggel a Dnipro kizárását indítványozó ügyben.”

A mai napon hiába szavazta meg a Dnipro-1 kizárását az ukrán élvonalban szereplő csapatok közel kétharmada, (a Dinamo Kijev és Shakhtar Donyeck tartózkodott) az Ukrán Labdarúgó-szövetség döntésére vár a liga. Amennyiben kizárják a Dnipro-1 csapatát a bajnokságból, a tavalyi két kieső (Minai, Metalist Harkiv) vagy a másodosztály 3. helyén záró kijevi Livyi Bereh kezdheti a szezont az élvonalban. Erről egy rájátszás dönthet.

A kizárás azt is jelentené, hogy a Dnipro nem indulhat a nemzetközi kupasorozatban sem, vagyis az UEFA dönthet úgy, hogy a Puskás Akadémia lejátszott mérkőzés nélkül továbbjut a Konferencia-liga második körébe.

Megint döntetlen: nem bírt osztrák ellenfelével a Puskás Akadémia

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC