nb1.hu

Kiss lesgólig jutott, Csobothék drámai végjátékban mentek tovább, megvan az FTC El-ellenfele

Maratoni büntetőpárbaj után ment tovább a Wisla.

A Konferencia-liga selejtezőjének harmadik körében Kiss Tamás kezdőként lépett pályára a visszavágót 3-1-es hátrányból váró lengyel Wisla Krakkó csapatában a szlovák Spartak Trnava ellen. A kétszeres magyar válogatott szélső a mérkőzés 11. percében ugyan betalált, de lesállás előzte meg a gólt. A Wisla a 60. percben már 2-0-ra vezetett, amit követően Kisst lecserélte a hazai csapat trénere, és mivel a rendes játékidőben az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás.

A szlovákok hiába kerültek háromgólos hátrányba, a 107. percben sikerül szépíteniük, ami büntetőrúgásokhoz vezetett. A tizenegyeseknél mindkét kapus hárított egy-egy lövést, majd a kapufa is mindkét oldalon közbeszólt az első öt körben. A 14. sorozat hozott döntést végül, büntetőkkel 12-11-re nyert a Wisla Krakkó és a belga Cercle Brügge lesz az ellenfele a következő körben.

A St. Gallen ugyan 2-0-ra legyőzte a Slask Wroclaw csapatát hazai pályán, de a lengyelek még a visszavágó első félidejében ledolgozták a hátrányukat és 3-1-re hozták a rendes játékidőt a svájciak ellen az utolsó utáni percig. A parázs végjáték végén kettős emberelőnyben a 102. percben büntetőt hibázott a St. Gallen, de megismételtette a pontrúgást a játékvezető, amit már a hazaiak kapusa sem tudott védeni. A St. Gallen a 125 percig tartó találkozón Csoboth Kevin nélkül jutott tovább 4-3-as összesítéssel.

A Ferencváros kedden búcsúzott a további BL-küzdelmektől, miután a Midtjylland elleni döntetlennel a dánok jutottak a következő körbe. A Fradi az Európa-ligában a Borac Banja Lukával játszik majd a főtáblára kerülésért, a bosnyák csapat 2-1-es rendes játékidő után a hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a feröeri Klaksvík ellen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC