nb1.hu

Kiscsapat, nagy szív! Bohner Roland a Mezőörs hősies küzdelméről beszélt a címvédő ellen

Tökéletes futballidőben rendezték meg a meccset.

Tökéletes futballidő és gondosan előkészített pálya fogadta a szép számban megjelent szurkolókat, akik mobil lelátókon buzdíthatták csapatukat. Remek vette kezdetét a szeptemberi esőzések miatt elhalasztott, a többek által várt kupameccs a Mezőörs és a Paks között. A vendégek 3-0-ra győztek.

ELŐZMÉNYEK, MECCSEN

Az eredeti tervek szerint a 32 közé jutásért szeptember 15-én kellett volna játszani, de a vármegyei első osztályban szereplő Mezőörs – a Pakssal egyetértésben – halasztást kért az időjárási körülmények miatt. Az MLSZ először elutasította a kérést, és így a Paks 3-0-s győzelemmel jutott volna tovább (a hazaiak elálltak a meccs megrendezésétől). Mezőörs azonban felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, és végül az MLSZ megváltoztatta döntését, lehetőséget adva a szerdai mérkőzésre.

Majdnem mindenkinek kötelező lesz belépnie a Parlament Bárba Bödéék kupameccse előtt

A mérkőzés elejétől egyértelműen az élvonalbeli Paks irányított, Bognár György csapata komolyan vette a találkozót. Több veszélyes helyzet is adódott Somogyi kapuja előtt, aki kitűnő teljesítményt nyújtott. A félidő közepén Lenzsér sérülése okozott némi riadalmat a vendégeknél, de a játékos elmondása szerint a korábban műtött térde csak meghúzódott, és remélhetőleg nem nagy a baj. Nem sokkal később a Paks megszerezte a vezetést, ám a különbség csak azért nem lett nagyobb, mert Zimonyi két komoly helyzetet is kihagyott – jelentette a Kisalföld.

„Sokkal jobb a pályán elérni a továbbjutást, mint papíron” – Bognár György a koncentrációt dicsérte

A szünet után azonnal egyenlíthetett volna a Mezőörs, ám Gergely elpuskázta a hazaiak legnagyobb lehetőségét. A másik oldalon azonban nem maradt el a gól: előbb egy büntetőből, majd a hajrában még egy találattal növelte előnyét a Paks, amely így magabiztosan teljesítette a kötelező győzelmet.

VEZETŐEDZŐI REAKCIÓ

Bohner Roland (Mezőörs)

Az első félidőben becsülettel helytálltunk, és megvoltak a lehetőségeink, akár az egyenlítésre is. A végjátékban viszont elfáradtunk, és kijött a két csapat közötti három osztálynyi különbség.”

GÓLOK TÖRTÉNETE

26. p: Földi távoli lövése a kapufán csattant, majd a kipattanót Zimonyi passzolta középre, ahol Tóth B. érkezett, és 1 méterről a kapuba tessékelte a labdát. 0–1.

50. p: Ötvös értékesített magabiztosan egy büntetőt, amit kezezés miatt ítéltek meg. 0–2.

79. p: Ötvös átadása után Silye passzolt vissza a második hullámban érkező Gyurkitsnak, aki a kapuba helyezett. 0–3.

A Paks a következő körben, október végén, ismét a másodosztályú Budapest Honvéd otthonába látogat. Tavaly a negyedik fordulóban 2-2-es döntetlen után 11-esekkel jutottak tovább a későbbi kupagyőztes tolnaiak.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC