nb1.hu

Kiharcolt büntető, remek átlövés – Liverpool-siker a magyaros PL-meccsen

Mindkét magyar futballista végig játszotta az összecsapást.

A Liverpool-Bournemoth találkozót nagy figyelem övezte Magyarországon is, hiszen Szoboszlai Dominik a hazaiaknál, míg Kerkez Milos a vendégeknél kapott helyet a kezdőcsapatban. 15 év után így ismét két magyar mezőnyjátékos nézett farkasszemet egy Premier League-mérkőzésen.

A meccset borzalmasan kezdte a Pool, az agresszív Bournemouth letámadások eredménye előbb egy meg nem adott, majd egy érvényes gól volt a 3. percben. Antoine Semenyo találata után a hazaiak átvették a kontrollt, a 28. minutumban Luis Díaz látványos góllal örvendeztette az Anfield közönségét.

Ezután Szoboszlai pillanatai következtek, akit a büntetőterületen belül egy finom bokacsel után Joe Rothwell buktatott, ezzel kiharcolt csapatának egy büntetőt. Az ítéletvégrehajtó Mohamed Szalah volt, akinek a lövését előbb kivédte Neto, ám a kipattanót már magabiztosan értékesítette az egyiptomi.

A buktatás pillanata. Fotó: John Powell/Liverpool FC/Getty Images

A szünetre 2-1-es állással mentek a felek. A fordulás után Alexis Mac Allistert állította ki a játékvezető, így megfogyatkozott a Liverpool. Azonban ennek ellenére megszerezték a harmadik találatukat – ismét Szoboszlai Dominik közreműködésével. A magyar válogatott középpályás átlövését Neto még védte, azonban a kipattanót Diogo Jota váltotta gólra.

Kerkez Milos eközben hatalmas mezőnymunkát végzett, komoly feladat volt Mohamed Szalah megállítása, amely egész jól sikerült neki. A védekező munkája mellett nagyon sokszor tűnt fel a támadóharmadban, aktívan futballozott.

A találkozón több gól nem esett, mindkét magyar futballista pályán volt a lefújásig. 3-1-es sikerével a Liverpool megszerezte első győzelmét, míg a Bournemouth első vereségét könyvelte el a jelenleg futó idényben.

Premier League, 2. forduló
Liverpool – Bournemouth 3-1 (2-1)
Liverpool: Szoboszlai Dominik végig pályán volt, kiharcolt egy büntetőt.
Bournemouth: Kerkez Milos végig a pályán volt.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC