nb1.hu

Kiesés veszélye: Laczkó Zsolt vezetőedző megmondta, meddig marad gödörben a Kispest

Legfontosabb tényezőkben megsüvegelendő a Gyirmót.

Ellentétes utat jár be a Gyirmót és a Honvéd a másodosztályban. A hazaiak az élre kerültek azzal, hogy legyőzték a Kispestet, amely jelenleg szégyenszemre már csak a 15. helyen áll, vagyis kieső pozícióban. Laczkó Zsolt irányítása alatt a piros-feketék a legutóbbi három bajnokijukat egyaránt elveszítették.

EZ TÖRTÉNT

A vendégcsapat villámgyorsan megszerezte a vezetést, amikor Hársfalvi András hibáját kihasználva Farkas Balázs, a győri származású játékos, gyorsan reagált, és a kapufáról lepattanó labdát közelről a hálóba juttatta (0-1).

Az első tíz percben a Honvéd intenzív letámadással lepte meg a hazaiakat, amely korai vezetést eredményezett. A sárga-kékeknek nagyjából negyedórára volt szükségük, hogy játékukat rendezzék, de az egyenlítés esélye már ekkor megvolt. Egy jól felépített jobb oldali támadás végén Madarász Márk bal lábas lövése elkerülte a kaput. A vezetést megszerző vendégek ezután visszavonultak, így a Gyirmót egyre többet birtokolhatta a labdát, ám támadásaik rendre elakadtak a vendégek szilárd védelmén. A félidő közepéig a hazai csapat több alkalommal is emberhátrányban játszott, mivel Kovács Dominik, Adamcsek Máté és Madarász Márk is sérülés miatt ápolást igényelt, sőt, csatárunk végül nem is tudta folytatni a játékot.

Válságstáb a Vasasnál: Pintér Attila megbeszélést kért, már a kiesés réme fenyegeti az angyalföldieket

Félóra elteltével Madarász újra főszereplő lett, amikor egy bal oldali szabadrúgással veszélyeztetett, de Dúzs Gellért bravúros védése szögletre mentette a labdát. A játékrész végén Pyshchur Oleksandr fejessel, majd Kovács Dominik lövéssel próbálkozott, de az egyenlítés elmaradt.

A második félidőt a Gyirmót úgy kezdte, ahogy a fővárosiak az elsőt: egy bal oldali remek támadás végén Hudák Dávid használta ki a magasságát, és fejjel egyenlített (1-1).

Néhány perccel később Lányi Bence is megszerezhette volna a vezetést, de a védőkről lecsorgó labdát nagy helyzetben, 15 méterről a kapu fölé lőtte. A mérkőzés képe ekkor jelentősen megváltozott, a sárga-kék csapat egyre nagyobb nyomást helyezett a vendégekre, és egy óra elteltével Pyshchur Oleksandr gyönyörű bal oldali lövése a hálóban kötött ki (2-1).

A Gyirmót továbbra is uralta a játékot, és a folyamatosan javuló teljesítményük végül újabb találathoz vezetett: Madarász Márk értékesítette a büntetőt, ezzel végleg lezárva a mérkőzést (3-1).

A győzelemmel a Marcal-parti együttes az élről várhatja a válogatott szünet utáni kisvárdai mérkőzést.

VEZETŐEDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Tamási Zsolt (Gyirmót)

„A gyorsan kapott gól után is volt tartása a csapatnak, fordulás után pedig nem csupán a küzdeni tudásunk volt megsüvegelendő, hanem a játék is.”

Laczkó Zsolt: (Honvéd)

„Jól játszottunk a mérkőzés elején, amit megbeszéltünk, az történt. Bár voltak lehetőségeink, amíg nem tudunk hatékonyan védekezni a szöglet- és szabadrúgásoknál, addig ez lesz az eredmény.”

NB II 9. FORDULÓ
GYIRMÓT–HONVÉD FC 3–1 (0–1)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 941 néző. Vezette: Molnár Attila (Aradi József, Szabó Dániel)

GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi, Hudák D., Csörgő V., Helembai – Katona M. – Horváth R. (Ominger, 90.), Kovács D., Madarász M. (Hudák M., 90.), Miknyóczki (Szegi, 80.) – Adamcsek (Piscsur, 27.). Vezetőedző: Tamási Zsolt

HONVÉD: Dúzs – Pauljevics, Pekár I., Szabó A., Szabó T., Hangya (Benczenleitner, 83.) – Lőrinczy A. (Holman, 71.), Csilus T. (Keresztes N., 74.), Nyitrai B. (Sigér Á., 83.) – Farkas B., Medgyes Z. (Simon B., 71.). Vezetőedző: Laczkó Zsolt

Gólszerző: Hudák D. (47.), Piscsur (67.), Madarász M. (84. – 11-esből), ill. Farkas B. (4.)

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC