nb1.hu

Kiderült, mivel foglalkozik visszavonulása után a 23-szoros magyar válogatott középpályás

Egy fontos kérdésben nem változott a véleménye.

Az NB I kilencedik fordulójában ETO FC Győr-Fehérvár FC meccset rendeznek szombaton 14.30-tól. Pátkai Máté korábban mindkét gárdában is szerepelt, ezért a Vidi hivatalos oldala készített vele egy interjút. A 23-szoros magyar válogatott Pátkai egy évvel ezelőtt vonult vissza.

„Az építőiparban dolgozom, jelenleg is épp egy építkezésen vagyok. Lakóépületeket építünk és azokat értékesítjük. Úgy érzem, megtaláltam a számításaimat a civil életben, amire egyébként tudatosan készültem a pályafutásom utolsó időszakában. Nagyon szeretem a mostani feladataimat még akkor is, ha eléggé összetett és sok odafigyeléssel, munkával jár, de ez nekem sosem okozott problémát. Nem féltem attól, hogy mi lesz velem, ha majd egyszer abbahagyom a labdarúgást, mindig vannak ötleteim és nem ejtettek a fejemre. Szóval összegezve az elmúlt egy évemet, nagyon jól érzem magam a bőrömben” – fogalmazott Pátkai.

Pátkai korábban kijelentette, hogy nem akar edző lenni. Ez is szóba került az interjúban:

„Ezt határozottan kijelenthetem, hogy nem szeretnék edző lenni” – szögezte le.

Pátkai szerint szomorú, hogy az ETO-ban ennyi légiós szerepel.

„Összességében szomorúnak tartom, hogy Győrben, ahol futballakadémia van, csak elvétve szerepel magyar játékos a csapatban. Az egyik ilyen egyébként épp az a Tóth Rajmund, aki akkor volt kisgyerek a szomszédunkban, amikor az ETO-ban játszottam. Annak például örülök, hogy ő NB I-es játékos lett és játszik is és rendszeresen meg tudja mutatni magát. Ugyanakkor számomra az is furcsa volt, hogy a kiemelt akadémiával rendelkező ETO már az NB II-ben is tele volt légióssal. Persze nincs ezzel semmi gond, van egy tulajdonosi kör és úgy alakítják ki a csapatot, ahogy szeretnék, ez maximálisan a győri vezetés dolga. Amikor Győrben vagy a Vidiben játszottam, mindkét helyen voltak légiósok, de az ETO-ban és a Vidiben is volt egy meghatározó magyar mag. Nyilván a Vidinél sem ugyanazok most a célok, mint akkor, amikor ott játszottam, de azt kifejezetten jó látni, hogy Pető Tamás nagyon bátran mer hozzányúlni a fiatal, magyar játékosokhoz, amiből csak profitálhatnak a fiatalok. Lehet, hogy nem a nemzetközi kupaindulásért fogtok ebben a szezonban küzdeni, de azért nagyon szorítok nektek, hogy azok a fiatal játékosok, akik megkapják a lehetőséget a bizonyításra, azok tudjanak élni vele” – zárta mondandóját.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC