nb1.hu

Kiakadtak a románok, hogy újabb játékost „lopott el” tőlük a magyar válogatott

Mint ismert, Izlanddal játszik két felkészülési mérkőzést március végén a magyar U20-as válogatott, ennek jegyében pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) bejelentette a találkozókra készülő keretet. Ebben három olyan labdarúgó is van, aki valamilyen módon köthető Erdélyhez: Dobozi Krisztián, Dénes Csanád és Stefan Raul – számolt be róla társoldalunk, az erdelysport.hu.

Az egyik vezető román sportoldal, a prosport.ro pedig ki is szúrta Stefan behívását. „A magyarok újabb ütést mértek labdarúgásunkra! Játékosunk behívót kapott az U20-as válogatottba és a szomszédos ország csapatában fog játszani”, kesereg címében a bukaresti médium.

A cikk kiemeli, hogy erdélyi szülők gyerekeként Stefan már Madridban született, a Getafe akadémiáján nevelkedett, és 2023 januárjában szerződött a magyar élvonalbeli Kisvárdához. A 19 éves védő ebben a szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára.

A román sajtó szerint Stefan spanyol, magyar és román állampolgársággal is rendelkezik. A Kisvárda honlapja utóbbiról nem tesz említést, azt viszont kiemeli, hogy az enyedi származású labdarúgó édesanyja magyar.

Az említett prosport.ro elsiratja, hogy az olasz válogatottról álmodó Andrei Coubis (AC Milan) és Daniel Boloca (Sassuolo), az osztrák válogatottal választó Flavius Daniliuc (Salzburg) és a kanadai csapat mellett döntő Theo Corbeanu (Granada) után egy újabb tehetséges labdarúgó fordított hátat a román nemzeti csapatnak.

Érdekesség, hogy a Sepsi kölcsönjátékosaként az NB II-es Kazincbarcikában idén tavasszal már 5 meccsen egy gólnál tartó Dobozi Krisztián „átigazolása” nem szúrt szemet senkinek, pedig ő Kézdivásárhelyen született.

A 19 éves, Siófokon játszó Dénes Csanád Budapesten született erdélyi szülők gyermekeként. Ebben a szezonban már 24 mérkőzésnél, 3 gólnál és 4 gólpassznál jár.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC