nb1.hu

Két lépésre a bajnoki címtől a Vidi és a Mezőkövesd korábbi kapusa

A jelek szerint megérte az északi országba szerződnie Magyarországról.

A februári átigazolása óta minden mérkőzésen Tordai Árpád védte az FK Zalgiris kapuját. Amennyiben a marosvásárhelyi születésű kapus csapatával megnyeri a következő két bajnokiját, akkor litván bajnoknak mondhatja magát.

A 27 éves hálóőr a téli átigazolási időszakban igazolt az azóta a magyar élvonaltól búcsúzó Mezőkövesdtől a litván együtteshez. Tordai az első perctől kezdve élvezte a kazah Vladimir Cheburin vezetőedző bizalmát, az eddigi 30 lejátszott forduló mindegyikét végigjátszotta. Ezeken a találkozókon 24 gólt kapott és 13 találkozón húzta le a rolót.

A bajnokság legutóbbi fordulójában az FK 5-0-ra győzte le a városi rivális Kauno Zalgirist, aminek köszönhetően öt fordulóval a vége előtt tíz pontos előnye van a második Hegelmann-nal szemben. Ez azt jelenti, amennyiben a következő két fordulóban nyerni tud az 5. helyezett Siauliai otthonában, majd hazai pályán a 6. Dainava ellen, az FK Zalgiris megszerzi 11. bajnoki címét. Tordai pedig a másodikat. Csakhogy amíg 2017-ben a Viitorulban csak a kispadot koptatta, addig most oroszlánrésze lenne a sikerben.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC